Treći korak u njezi mlade kože - zaštitni faktor

Jednako kao što je bitno tinejdžere naučiti važnosti redovitog rituala čišćenja kože, potrebno ih je, uz jednak trud, podučiti nužnosti zaštite kože od UV zračenja, naglašava medicinska kozmetologinja Žana Barjaktarević, iskusna u liječenju akni kod djece i odraslih...

Brojni se mladi ne brinu dovoljno o zaštiti kože od opeklina i nisu svjesni štete koju im nanose sunčeve zrake. Takvo ponašanje je posljedica njihovog osjećaja besmrtnosti i svemoći koje donose te burne godine. Mladi vole sunce i zbog toga što ono trenutno isuši njihovu kožu pa izgleda manje masna. Međutim, taj je rezultat kratkotrajan, a upalni se procesi nakon toga mogu još više pogoršati.

Usto, oštećenja nastala djelovanjem sunčevih zraka se kumuliraju – što više sunce ošteti dječju i mladenačku kožu, to će poslije više patiti od fotooštećenja te će izgledati starije od svoje kronološke dobi, a treba imati na umu i opasnost od razvoja melanoma. Osim toga, zaštitni faktor može pomoći da akne i ožiljci od akni na suncu ne potamne i postanu vidljiviji. Prema svemu navedenom, preparat sa zaštitnim faktorom trebao bi biti najvažniji saveznik kože tinejdžera.

Potražite proizvod za zaštitu širokog spektra, sa zaštitnim faktorom 30, čija je formula bez ulja, a tekstura lagana. Za dodatnu zaštitu, djevojkama možete savjetovati i upotrebu prirodnog, mineralnog pudera u prahu koji, zahvaljujući mineralima (cinkov oksid i titanijev dioksid), dodatno štiti kožu od štetnog djelovanja sunčevih zraka i blagotvorno djeluje na prištiće.

Njega mlade kože: Upute i savjeti za čistu kožu tinejdžera

Čišćenje - prvi korak u njezi mlade kože

Drugi korak u njezi mlade kože - pravilan odabir preparata za njegu

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci