Tonik protiv pjega + napitak protiv celulita

Eterična ulja, terpeni i vitamin C iz celerova soka koži vraćaju tonus, izbljeuju mrlje i sprečavaju pojavu prištića. Tonik koji vam donosimo ima višestruko djelovanje - iznutra i izvana

TONIK PROTIV PJEGA OD SUNCA i napitak protiv celulita

jedna stabljika celera
½ limuna
nekoliko žlica vode
1 žličica jabučnog octa
1 žličica meda (prema želji)

Iscijedite sok limuna i celera pa ga pomiješajte s octom i vodom. Ako je napitak previše kiseo, dodajte malo meda. Svakodnevno konzumiranje potaknut će izlučivanje štetnih tvari i spriječiti nakupljanje masnih naslaga.

Ovaj je napitak odličan tonik protiv pjega prouzročenih suncem, ali se na kožu mora nanositi tek nakon što izlaganje suncu potpuno prestane jer je zbog visokog postotka vitamina C fotosenzibilan te pod utjecajem sunca može izazvati nove pjege. Najbolje ga je nanositi direktno na mrlje blazinicom vate ili štapićem za uši, i to dva puta dnevno, ujutro i navečer prije spavanja (najbolje zimi). Postupak je dovoljno primjenjivati nekoliko tjedana da bi manje mrlje na licu i rukama izblijedjele.

Celer, zbog sastojka kumarina, znatno jača obrambene mehanizme tijela. Eterična ulja, terpeni i vitamin C iz celerova soka koži vraćaju tonus, izbljeđuju mrlje i sprečavaju pojavu prištića. Jabučni ocat najčešće se koristi za ubrzavanje metabolizma i otapanje masnih naslaga. Ako ga nanesemo na kožu, dubinski je čisti te potiče staničnu izgradnju tkiva, a zbog vitamina C te jabučne i octene kiseline izbljeđuje mrlje na koži.  

Limunov sok dobar je za vra­ćanje tonusa kože. Uslijed djelovanja vitamina C, tiamina ili vitamina B1 i riboflavina ili vitamina B2, ona postaje mekša, ali i bljeđa, pa se limun često koristi u tretmanima za neškodljivo izbjeljivanje kose i kože. 

Mary Novosel

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci