Sensa ljepota: Tri make-up stila

Jedan dan, jedna žena, tri stila. Našem stručnom timu za ljepotu prepustili smo da se poigra kistovima i ukosnicama i pokaže svoju viziju Sensa žene. Neka vas njihovi savjeti inspiriraju za vaš svakodnevni ili svečani make-up i frizuru

Prirodan izgled

Vizažistica Ana Rajić savjetuje svjež i prirodan dnevni izgled bez tekućeg pudera i maskare. "Zdravi sjaj kože istaknula sam highlighterom ili iluminatorom koji sam nanijela na dijelove lica koji su u sjeni: unutarnji kut kapaka, ispod obrva, predio oko nosa i na jagodice, jer pruža diskretnu blistavost kože."

Ana Rajić

Oči su prirodne, bez maskare. Trepavice samo uvinite, kapak premažite sjenilom nježnih bež ili ružičastih nijansi, a unutarnji dio kapka osjenčajte bisernom bojom. Nanesite rumenilo u kremi koje, ako nije premasno, možete nanijeti i kistom, i to visoko na jagodične kosti, blizu očiju, jer se na taj način bolje ističu jagodice otkrivajući svjež izgled. A za prirodnu ružičasto-crvenu boju usana ne morate imati skupocjeni ruž, već običan labello u boji.

Ako već morate imati puder, neka to bude mineralni puder u prahu, predlaže vizažistica, jer je lagan i prozračan. Idealan je za osjetljivu i kožu sklonu aknama jer sadržava većinom prirodne sastojke, bez parabena, konzervansa, sintetičkih boja i umjetnih mirisa. S pomoću mineralnih pudera, nanošenjem jednog ili više slojeva, sami možete odrediti stupanj prekrivanja. No pozorno pročitajte deklaraciju kako biste saznali je li to uistinu mineralni puder ili sadržava prirodne minerale u malom postotku.

Za romantični izgled kosa je spletena u nisku ležernu punđu, dok šiške slobodno padaju. Najvažnije je da je kosa lepršava i zdrava, kaže frizerka Danijela Pušeljić, a za prirodni izgled odaberite boju što sličniju svojoj prirodnoj kako biste istaknuli ten i boju očiju.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci