Savjeti za njegu osjetljive kože

Osjetljivoj koži smetaju stres, hormoni, pojedini lijekovi, vanjski utjecaji. Otkrijte što izbjegavati ako imate osjetljivu kožu, a što joj nosi spas

Raščistite policu s kozmetičkim proizvodima

Broj bočica i kremica svedite na minimum, a količina proizvoda koju nanosite na lice neka ne bude veća od zrna graška. Ako vas neki proizvod na licu pecka ili vam se koža zacrveni, prestanite ga koristiti i isprobajte blage maske za umirenje i obloge od termalne vode.

osjetljiva koža1Upotrebljavajte samo kozmetiku s oznakom 'za osjetljivu kožu'

Ili 'hipoalergeno' te onu koja sadržava beta glukan, omega masne kiseline, alantoin, bisabolol, aloe veru, bakar-cink i polifenole zelenog čaja. Izbjegavajte parfimiranu kozmetiku, sapune i šampone s natrijevim lauril sulfatom, AHA kiselinama, retinoidima te biljnim sastojcima i eteričnim uljima koji senzibiliziraju kožu.

Izbjegavajte kemijske pilinge

I pilinge s grubim zrncima, pretjerano vruću ili hladnu tekućinu i boravak u pretoplim prostorijama jer to širi kapilare. Nakon tuširanja kožu nježno obrišite ručnikom, nemojte se trljati jer ćete samo povećati iritaciju.

Vodite dnevnik i bilježite uzročnike

Sve koji pogoršavaju stanje (konzumacija alkohola, kave, začinjene hrane i sl.) te ih potom izbjegavajte. To će ujedno pomoći i dermatologu kojeg je uputno posjetiti ako se stanje kože ne poboljša.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci