Proljetni make-up

Svi želimo izgledati svježe, odmorno, kao da smo se naspavali, i tako krenuti u dan puni energije. A u tome nam mogu pomoći i make-up trikovi

Prvo pravilo za svježe i proljetno lice koje sja jest – manje je više. Zato budite vrlo oprezni, ali i hrabri, kaže vizažistica Simona Antonović. Rumenila pastelnih nijansi, s malo sedefa, najponosniji su nositelji prirodnog izgleda. I malo maskare, kojoj je mjesto na vrhovima uvijenih trepavica, savjetuje naša vizažistica. „Puder bi trebao biti identične nijanse kao vaše lice. Preporučujem da pri kupnji pazite da ga isprobate na dnevnom svjetlu na prijelazu lica i vrata. Ako vam je koža masnija, odaberite puder s mat efektom. Ako je koža suha, puder bi svakako trebao biti hidratantan. Korektorom prekrijte prištiće, a posvjetljivačem podočnjake. A sjenilo? Nanesite ono boje kože s malo sedefa na cijeli kapak pa se poigrajte sjenčanjem prekrasnim svježim nijansama brončane ili sive. Rumenila u nijansama ružičaste i boje breskve nanesite na same obraze za svježinu“, kaže Simona. Za usne preporučuje legendarni Zagrebački melem, bezbojno sjajilo, ruž boje kože ili mesa.

beauty2Sjajno lice

Laganom podlogom na bazi vode, kako bi koža sjala, izjednačite boju lica. Korektorom prekrijte crvenilo i sitne mrljice. Shimmerom naglasite sve izbočene dijelove lica: jagodice, bradu, vrh nosa. Tako ćete dobiti zdravi sjaj. Na kapke nanesite specijalno sjajilo za oči, a na uvijene trepavice jedan sloj smeđe maskare.

Lice kao ružin pupoljak

Nanesite podlogu jednako kao u prvom primjeru. Na obraze nanesite nježno roza rumenilo, a ružičastom mat olovkom naglasite usne. Pojačajte trepavice crnom maskarom.

beauty3Rumeni obrazi

Slijedite prethodni savjet za nanošenje podloge. Nanesite rumenilo boje fuksije koje sadrži shimmer. Tako će lice djelovati svježije.

Usne za senzualni poljubac

Poigrajte se mješavinom ružičaste i narančaste, zaboravite crvenu. Neka vaše usne sjaje novim, prirodnim sjajem. Manje je više, moto je koji je u proljeće uvijek dobro slijediti. Zamislite proljetnu svježinu na svojem licu, naglasite ga prekrasnim prirodnim bojama i uživajte u igri nijansama.

Dubravka Prpić Znaor

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci