Prirodna ulja za sunčanje

Želite li se na plaži mazati prirodnim biljnim uljima, evo koja možete odabrati, a potom na najzabavniji način napravite piling. Uživat ćete i vi i djeca

Ako nemate svijetlu i osjetljivu kožu, namažite se maslinovim uljem koje je izvor antioksidanata ili uljem sjemenki mrkve koje sadržava beta-karoten. Ta ulja potiču brže tamnjenje, a koža izgleda blistavo. Ako ste svjetloputi, a želite koristiti biljna ulja na plaži i pritom ne pocrvenjeti, odaberite ulje sjemenki maline jer sadržava zaštitni faktor između 20 i 40, ovisno o kvaliteti proizvoda, te ulje čileanskog lješnjaka sa ZF od 10 do 30. Prije kupanja na nauljenoj koži napravite piling – uvaljajte se u pijesak. Nježnim kružnim pokretima masirajte se zrncima pijeska kako biste uklonili gornji sloj odumrlih stanica kože.

Ili dopustite djeci na vas zatrpaju pijeskom. To nije samo igra već medicinski terapijski tretman koji se skriva pod nazivom – psamoterapija. Ukopavanjem u topli suhi morski pijesak prenosi se toplina sunca i na taj način ublažavaju bolovi u leđima, reuma i artroza. Prije zatrpavanja u pijesak provedite neko vrijeme u hladu. Ako je cijelo tijelo zatrpano pod vrelim pijeskom, nakon 10 minuta se rashladite u moru. Na taj ćete način poboljšati cirkulaciju. A ako je samo dio tijela pod pijeskom, možete odmarati u njegovu toplom zagrljaju između 10 i 20 minuta, a zatim ga odstranite. Djeci dopustite da vas zatrpaju pijeskom najviše tri puta na dan, uživat ćete i vi i oni.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci