Pripremite tijelo kako biste ovo ljeto imali predivan brončani ten

Četiri jednostvna savjeta kako na holistički način pripremiti kožu prije ljetovanja da bismo od sunca dobili najviše

1. Mediteranska prehrana za brže postizanje brončane puti

Osmislite jelovnik koji obiluje karotenoidima jer upravo su ti pigmenti odgovorni za brončano zlatnu boju kože, a usto, pružaju prirodnu fotozaštitu. Najbolja formula je mediteranska prehrana, pa se na tržnici opskrbite voćem i povrćem u bojama duge (rajčice, marelice, breskve, dinje, lubenice, mrkva, bobičasto voće, zeleno lisnato povrće...) te ribom i maslinovim uljem zbog zdravih masnih kiselina.

2. Suplementi za zaštitu od UV zraka i ujednačeniji ten

Za dodatnu pomoć, posegnite za suplementima kao što su astaksantin, beta-karoten, spirulina i omega – 3 masne kiseline jer štite kožu od slobodnih radikala nastalih pod utjecajem UV zračenja, umanjuju pojavu alergija te pomažu da postignemo zlatni, ujednačeniji ten i da ga dulje zadržimo. Idealno bi bilo da dodatke prehrani počnete konzumirati 7-10 tjedana prije izlaganja suncu kako bi postigli najbolji mogući efekt.

3. Hidratantni losioni za regeneraciju površinskog sloja kože

Hidratantne kreme nemaju SPF faktor, ali pomažu u prevenciji opekotina i oporavljanju kože od sunca. Kako sunčanje isušuje kožu, što je čini vrlo osjetljivom na UV zrake, čuvajte hidrolipidni sloj kože svakodnevnim korištenjem biljnih ulja ili hidratantnih losiona da bi bila što zdravija i blistavija.

4. Redovan piling za ravnomjerno tamnjenje

Prije izlaganja suncu potrebno je napraviti piling cijelog tijela kako bi skinuli mrtve stanice s površine kože, opskrbili je kisikom i na taj način omogućili ravnomjerno tamnjenje.

M.D.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci