Prah sene njeguje i jača kosu na prirodan način

Sena, samonikla biljka koja uspijeva na područjima Afrike i Azije prirodni je lijek za čišćenje organizma, a pored toga i nježno brine o kosi, daje joj volumen, elastičnost i zlaćani sjaj. Također dobro djeluje pri problemima kao što su perut i gljivična oboljenja vlasišta

U kombinaciji s kanom sena na kosi daje paletu od boje meda pa do intenzivnih svijetlonarančastih nijansi. Ne može posvijetliti kosu, pa rezultat bojenja ovisi o vašoj trenutnoj boji kose. Imate li svijetlu ili sijedu kosu, kiseline koje sadrži sena dat će joj prekrasne zlatne tonove.

Sena je odlična biljka za njegu kose, daje joj sjaj, čvrstoću i punoću te ju možete koristiti i kao njegujuću masku za kosu. Tanini i kiseline u seni imaju protuupalno djelovanje i njezina pasta koristi se za liječenje ekcema.

Ova korisna biljka dobro obnavlja kosu koja je oštećena klasičnim bojama za kosu, UV zrakama ili vodom iz bazena.

Možete napraviti masku od sene i aloe vere koja će dubinski ojačati korijen vaše kose.

Prahove sene i aloe vere u omjeru pola-pola pomiješajte s mlakom, filtriranom ili destiliranom vodom. Nanesite na suhu kosu, omotajte ju prianjajućom folijom i ostavite barem 1 sat, najbolje 2 do 3 sata. Biljke isperite običnom vodom, a zatim kosu operite nježnim šamponom.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci