Piling i maska od jagoda

Osim što su ukusne i bogate vitaminima A i C te kalcijem i željezom, jagode su zdrave za kožu jer joj daju zdravu rumenu boju zahvaljujući voćnim kiselinama koje sadrže, osobito ako se koriste u prirodnim maskama za lice koje ujedno mogu poslužiti i kao piling

Masirate li lice pireom od svježih jagoda, sitne koštice jagode uklonit će i odumrle stanice te dubinski potaknuti kožu da diše. Još bogatiju masku koja pomlađuje i briše mimičke bore možete napraviti tako da usitnite dvije jagode i pola jabuke, zatim dodate žlicu jogurta, žlicu zelene gline ili praha neema i žličicu meda. Sve sastojke pomiješajte tako da dobijete gustu kremu koju je najbolje dva puta tjedno nanijeti na lice, držati 20-ak minuta te isprati u mlakoj vodi. Koža će odmah postati svježa i mekana.

Dobar tretman za nježnu kožu tijela i oporavak nakon sunčanja pružit će vam kupka s jagodama koju ćete pripremiti tako da usitnite šaku jagoda i pomiješate ih sa šalicom vrhnja i malo ricinusova ulja. Smjesu ulijte u kadu punu mlake vode. Odmarajte se u tako pripremljenoj kupki koja će vas smiriti i opustiti kožu umornu nakon sunčanja.

Mary Novosel

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci