Osjetljivost na sunce

Za preosjetljivu kožu najsigurnija zaštita i najbolji lijek je prevencija. Evo nekoliko savjeta

Da sunčane zrake mogu biti neugodne, sigurno bi potvrdilo 20 posto stanovništva kojem izlaganje suncu izaziva neugodne pojave na koži. Stručnjaci savjetuju ultravisok faktor zaštite od UVA i UVB-zraka te izbjegavanje pojedinih kozmetičkih sastojaka.

Ne koristite prirodnu kozmetiku ili kućne kozmetičke pripravke koji sadržavaju eterična ulja bilo koje vrste citrusa, eterično ulje lavande, anđelike, sandalovine i cedra. Također izbjegavajte korištenje kozmetike koja sadrži AHA i BHA-kiseline, salicilnu kiselinu i retinole te se suzdržite od kemijskih pilinga, mikrodermoabrazije i sličnih tretmana prije odlaska na more. Čak i obični sapuni, boje za kosu, šamponi protiv peruti i parfemi mogu sadržavati fotosenzitivne tvari.

Primijetite li blage nuspojave poput laganog svrbeža ili crvenila, zamijenite ih sličnim proizvodom koji ne sadrži fotosenzitivne tvari. Za preosjetljivu kožu najsigurnija zaštita i najbolji lijek zasigurno je prevencija. Stoga izbjegavajte sunce, posebno kada je visoko na nebu, te koristite visok zaštitni faktor.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci