Njega problematične kože lica

Da masna i problematična koža nije isključivo problem tinejdžera znaju brojne žene koje se i u srednjim godinama bore s povremenim 'divljanjem' kože

"Problematična koža nema veze s godinama, nego s lošim 'radom' kože, što je često povezano s hormonskim promjenama i stresom. Čak 3 od 5 žena od 20 do 40 godina ima problema s kožom“, kaže doktorica Caroline Debbasch iz laboratorija Vichy. Takvoj koži potrebna je hidratantna krema. Debbasch savjetuje da tražite proizvod s ograničenim sadržajem ulja. Tako će koža dobiti vlagu, ali ne i masni sjaj. Potrebno je neko vrijeme da proizvod počne djelovati pa ne odustajte odmah nakon nekoliko dana primjene. Francuske studije pokazale su da će proizvod koji rabimo svaki dan biti najučinkovitiji između drugog i četvrtog tjedna uporabe.
Za čišćenje kože potražite proizvode koji nježno skidaju odumrle stanice s površine kože i odčepljuju pore te djeluju antibakterijski. Stručnjaci iz Vichya preporučuju da prilikom čišćenja uvijek vodite računa o tome da se koža ne isuši, da ne utrljavate proizvod pregrubo, odnosno predugo, te da ostavite minimalan sloj loja koji svojom zaštitnom funkcijom pridonosi normalnom radu kože.
U sezoni kupanja i sunčanja može vam se činiti da vam je ten bolji, ali nemojte upasti u tu zamku jer sunce samo kamuflira problem.
"Sunce isušuje kožu pa se može učiniti da su nepravilnosti nestale, no UV-zrake zapravo izazivaju oštećenja te nakon duljeg izlaganja dolazi do povratnog učinka - sebum ponovno izlazi na površinu kože, što stvara nove probleme," napominje doktorica Debbasch.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci