Nar u njezi kože

Ulje nara dobiva se hladnim prešanjem njegovih sitnih sjemenki. Ovo nutritivno bogato ulje regenerativnog i antioksidacijskog djelovanja rado je viđen sastojak kozmetičkih preparata jer obnavlja i pomlađuje kožu

Ono zbog čega je ulje nara možda najpoznatije njegovo je svojstvo da stimulira rast keratinocita, glavnih stanica u površinskom sloju kože. Drugim riječima, pomaže ublažiti i ukloniti oštećenja stanica, oživjeti kožu i otkriti njezin mlađi izgled.

Pomlađujuće djelovanje osigurava mu i dragocjena punicična masna kiselina koja ima snažna protuupalna svojstva, odbija slobodne radikale i štiti kožu od djelovanja UV zraka.

Pridodamo li mu usto još i protuupalno i regenerativno djelovanje fitosterola te snažan antioksidans vitamin E, ulje nara dobiva zvjezdanu ulogu u pomlađujućim preparatima. No njegova esencija nije namijenjena isključivo njezi umorne, zrele kože. Pogodna je i za njegu ostalih tipova kože, uključujući i masnu te aknama sklonu kožu, jer kontrolira razvoj akni, ublažava ožiljke i umiruje iritacije. Također, blagotvorno djeluje na oštećenu i iritiranu kožu, kao i na ekceme i kožne alergije.

Iskušajte hranjivo ulje od nara (289 kn), John Masters Organics, kombinaciju ulja koštica nara s uljem noćurka i šipka izvrsnu za njegu suhe, zrele i dehidrirane kože. Odlično je za masažu lica, a može se koristiti samo ili kao dodatak dnevnoj kremi.
Prirodni brend Dr.Organic inspiriran narom izdao je cijelu liniju za čišćenje i njegu kože i kose. Njihova krema za područje oko očiju (119 kn) na bazi nara u kombinaciji s alojom, hidratizira osjetljivu kožu oko očiju te smanjuje vidljivost bora.
Muradov piling Skin Smoothing Polish (202 kn), sa zrncima jojobe i ekstraktom nara, idealan je za toniziranje i efikasno čišćenje pora mješovite kože.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci