Magnezijeve soli za čistu i svježu kožu

Magnezijev sulfat i magnezijev klorid, dragocjeni mineralni spojevi, sve se češće spominju u ženskim krugovima, pa kad su ljepota i zdravlje u pitanju, ne libimo se zaviriti u kemijski laboratorij...

Gorka sol

Ove vrste magnezijevih soli mogu se naći na mjestima gdje isparava mineralna ili morska voda. Nakon odvajanja natrijeva klorida ostaje gorki talog koji se sastoji uglavnom od magnezijeva klorida i magnezijeva sulfata. Iako su po kemijskom sastavu drugačije, ove soli imaju slično blagotvorno djelovanje.

Magnezijev sulfat, poznat još kao gorka ili epsom sol (nazvan prema jednom od najpoznatijih mineralnih izvora u engleskome mjestu Epsom), jednako kao i magnezijev klorid, najpopularniji je sastojak opuštajućih kupki. Ove se ljekovite mineralne soli dodaju u vodu za kupanje jer smanjuju stres, omekšavaju kožu i ublažuju bolove u mišićima.

Recept za detoks kupku

Dodajte 1 - 2 šalice magnezijeva sulfata ili magnezijeva klorida u toplu vodu za kupanje pa se u tako pripravljenoj kupki namačite do pola sata. Prije nego što uđete u kadu uvjerite se da se sva sol rastopila jer će je tako koža lakše apsorbirati. Magnezijeve soli djeluju detoksicirajuće – izvlače toksine i tekućinu iz tijela te smanjuju natečenost tkiva.

Također, izvlače i nakupljenu mliječnu kiselinu koja je odgovorna za bolove u mišićima pa je idealna kupka za sportaše i rekreativce. Putem kože organizam apsorbira magnezij pa se nakon magnezijeve kupke osjećamo relaksirano, a koža postaje baršunasto meka.

Čišćenje kože

Osim kao kupku, magnezijeve soli možete koristiti i kao piling za duboko čišćenje pora, posebno ako imate masniju kožu. Pomiješajte žličicu soli s nekoliko kapi tople vode pa time nježno istrljajte lice da biste ublažili mitesere, očistili pore i osvježili kožu.

U posljednje vrijeme magnezijev klorid dostupan je i u obliku spreja – naziva se magnezijevo ulje i vrlo se praktično nanosi direktno na kožu. Prema tvrdnjama proizvođača, pomaže protiv akni, ekcema, psorijaze i urtikarija.

Iskušajte: Nigari – magnezijev klorid, 21 kn, Encian; Čisti magnezijev klorid, 37 kn, Green Planet Superfoods; Magnezijevo ulje, 147 kn, Better You; Magnezijev sulfat, oko 30 kn, ljekarne i biljne drogerije

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci