Ljetni piling sjemenkama lubenice

Kad jedete lubenicu, sjemenke nemojte bacati. Ako ih sameljete i dodate nekom baznom ulju, poslužit će kao odličan piling za tijelo

Svježa voćna salata dobar je izvor vitamina, minerala i fitonutrijenata koji pomažu zdravlju i njezi kože iznutra i izvana. Među voće koje svakako treba uvrstiti u voćnu salatu ubrajaju se lubenica, grožđe i breskve. Zbog visokog postotka vode, lubenica pomaže da se tijelo i koža hidratiziraju i dodatno rashlade, grožđe sprečava starenje kože zahvaljujući antioksidansu polifenolu, a breskva, zbog vitamina A i kalija, revitalizira i zaglađuje kožu te joj vraća sjaj.

Kad jedete lubenicu, sjemenke nemojte bacati. Možete ih pomiješati s još nekim košticama, poput bademovih, ili sa sjemenkama sezama ili lana. Usitnite ih u mlincu za kavu ili u mužaru. Usitnjenim košticama i sjemenkama dodajte hladno prešano bazno ulje, najbolje sezamovo ili maslinovo, i dobit ćete piling za lice i tijelo.  

Sezamovo i maslinovo ulje ubrajaju se u najstabilnija ulja, bogata su vitaminima A i B, posebice vitaminom E, koji sprečava starenje, bilo da ga unosimo putem hrane ili ga nanosimo direktno na kožu i kosu.

Mary Novosel

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci