Izbijelite mrljice: Ova je biljka prirodna alternativa kemijskom hidrokinonu

Ako ste se nakon povratka s mora vratili kući bogatiji za nova iskustva ali i pigmentacijske mrljice na licu i dekoltu, pronađite preparat na bazi ove biljke jer djeluje kao prirodna alternativa kemijskom hidrokinonu koji je poznat kao odličan izbjeljivač!

U tradicionalnoj kineskoj medicini sladić je jedna od najčešćih panaceja koja se upotrebljava protiv raznih simptoma, od prehlade do bolesti jetre. Nedavno istraživanje zapadnjačkih medicinskih travara sladić je uvrstilo na 10. mjesto najvažnijih ljekovitih biljaka.

Protuupalna i ljekovita svojstva sladića su neosporna! Ekstrakt biljke dodan u kozmetičke formule može kontrolirati crvenilo, iritacije i druge vrste upala. Djeluje i kao prirodna alternativa kemijskom hidrokinonu, zahvaljujući sastojku glabridinu koji posvjetljuje mrlje od sunca i tamne pigmentacije koje su posljedica ožiljaka.

Još jedan dragulj među sastojcima ove biljke je gliciretinična kiselina jer blagotvorno djeluje na problematičnu kožu sprečavajući prekomjerno lučenje sebuma. Zahvaljujući tom svojstvu, sladić je dobar i za zdravlje kose jer kontrolira sebum vlasišta i drži perut pod kontrolom.

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci