Lepršava kosa

Otkrijte tajne lijepe i zdrave kose u svakoj životnoj dobi

FRIZURA Blage kovrče i kratka mladenačka frizura osvježit će izgled lica, a svijetla kosa smanjiti godine. Simpatična ravna bob frizura izraz je mladenaštva. Kako biste postigli mladenački izgled, kosu naprijed ostavite dužu, a otraga kraću. Bez obzira na frizuru, kosu kratite svakih od šest do osam tjedana kako bi bila zdrava.

BOJA Upotrebljavajte boje kratkotrajnog i poludugog djelovanja na prirodnoj bazi, bez amonijaka, ili kanu. Preljevi na biljnoj bazi spriječit će isušivanje, a nekoliko svijetlih pramenova uz lice osvježiti boju tena. Boja kose trebala bi biti za dvije nijanse tamnija od pramenova. Uočite li sijede vlasi, posvijetlite kosu za jednu do dvije nijanse. Time ćete smanjiti vidljivost sijedih, ali i izrasta.

SJAJ Maska od meda i jaja štiti kosu od isušivanja i djeluje protiv lomljenja. Jaje opskrbljuje kosu cinkom koji je jača, a med joj daje vlažnost. Za ispucane vrhove dobre su maske od avokada i maslinovog ulja jer će oporaviti kosu i vratiti joj sjaj.

REGENERACIJA Ženama u 50-ima i 60-ima preporučuje se pojačan unos proteina iz mesa, jaja i ribe jer potiču rast i obnovu kose. Ako ste vegetarijanka, u regeneraciji će pomoći i vitamin B5. Potražite ga u orasima, gljivama i žitaricama, koje će svakodnevno biti na vašem jelovniku.

MANJE JE VIŠE Tajna lijepe i zdrave kose je meka i nemarna frizura bez slojeva laka. Ne birajte stroge frizure, nego mladenački lepršave i slojevito ošišane.

PROIZVODI NA FOTOGRAFIJI: SHINING BRILLANCE, šampon za sjaj s organskim eteričnim uljem lavande, 110 kn, Durance; NJEŽNI ŠAMPON NA BAZI CVIJETA NARANČE za učestalo pranje, 159 kn, Delarom; CAPIFORCE, serum za ispucale vrhove, 132 kn, Melvita; ELSEVE TOTAL REPAIR, intenzivna zaštitna maska, 35 kn, L’Oreal; lampa, 399 kn, Korak; ukrasna figura, 99 kn, Müller; ljubičasta jastučnica, 95 kn, Amelie

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci