Laserski tretmani za rozaceju i popucale kapilare

Tretmani laserom iznimno su učinkoviti za ublažavanje brojnih nepravilnosti i otkrivanje čiste, zdrave i blistave kože. Koji su uređaji najbolji za određeni tip kože i kako djeluju na rozaceju i popucale kapilare otkriva stručnjakinja...

Od crvenih točkica popucanih kapilara do crvenih obraza – sve se može ukloniti ili barem ublažiti Dual Yellow laserom, u jednom do četiri posjeta dermatologu. „Ovaj laser ‘cilja’ hemoglobin u krvi koji apsorbira njegovu energiju, generirajući dovoljno vrućine da ‘vaporizira’ krvne žile odgovorne za crvenilo. Jednostavnije je tretirati jednu vidljivu puknutu kapilaru nego pozadinsko crvenilo jer veće krvne žile apsorbiraju više energije“, objašnjava medicinska kozmetologinja Žana Barjaktarević iz Lora Derm centra za estetiku lica i tijela.

Drugim riječima, ako vas muči tvrdoglava rozaceja na većoj površini lica, ne očekujte da ćete je se riješiti samo jednim tretmanom. Kod rozaceje, laserom se obavlja sklerozacija popucanih kapilara i nakon toga se primjenjuje postupak za umirenje upale ispod površine kože i jačanje kapilarnih stijenki. Tako se povećava imunitet kože, stimuliraju se prirodni procesi regeneracije i aktivira se proizvodnja kolagena i elastina“, opisuje stručnjakinja proceduru te napominje da koža nakon tretmana može biti blago otečena, crvenkasta i mogu se pojaviti male krastice, ali sve nestaje za nekoliko dana.

Prvi rezultat primjetan je za tjedan dana, a konačan nakon 3 - 4 tjedna. No, da bi se potpuno uklonilo crvenilo i revitalizirao ten, tretman se preporučuje ponoviti od dva do pet puta, jednom mjesečno.

Koji je laserski tretman najbolji za hiperpigmentacijske mrlje?

Kako laserski tretmani djeluju na akne?

Koliko je laser učinkovit u uklanjanju ožiljaka od akni?

Laserski tretmani za vraćanje sjaja koži

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci