Koloidno srebro u njezi kože

Liječnici su oduvijek koristili srebro zbog njegovih pročišćujućih i antibakterijskih svojstva. U kozmetici stoga ima posebno mjesto...

Stari su Rimljani vino spremali u srebrne vrčeve kako bi spriječili njegovo kvarenje, a u mlijeko su stavljali srebrne novčiće ne bi li što dulje ostalo svježe. Tridesetih godina prošloga stoljeća, prije nego što su antibiotici postali širom dostupni, liječnici su koristili srebro zbog njegovih pročišćujućih i antibakterijskih svojstva.

I danas se, zbog istih razloga, oblozi za rane natopljeni srebrom često koriste za liječenje oštećene i traumatizirane kože. U kozmetičkom svijetu najčešće se upotrebljava potpuno neškodljivo koloidno srebro – sitne čestice iona srebra „uhvaćene“ u pročišćenu vodu farmaceutske kvalitete.

Koloidno srebro odlično je za tretman akni, prištića i drugih kožnih upala, kao i za kožu koja je pod velikim oksidacijskim stresom, jer umiruje i eliminira bakterije, a pritom ne oštećuje prirodni mikrobiom kože.

Iskušajte: Sapun za čišćenje lica Silver, 39 kn, Mala od Lavande; Silverex sprej s ionima srebra, za zaštitu i njegu kože, 375 kn, Silverex; SalvaDerm krema za pomoć kod neurodermitisa, upale kože i ekcema, 129 kn, Alva; Serum Ag-Au/CP s hijaluronskom kiselinom, 225 kn, Dr. Stribor

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci