Koji je laserski tretman najbolji za hiperpigmentacijske mrlje?

Tretmani laserom iznimno su učinkoviti za ublažavanje brojnih nepravilnosti i otkrivanje čiste, zdrave i blistave kože. Koji su uređaji najbolji za određeni tip kože i problem hiperpigmentacije otkriva dermatologinja...

Bez obzira na to koliko ste se savjesno štitili od sunca, na vašem nosu ili jagodicama nakon ljeta pojavile su se pjege? Za uklanjanje tih mrlja od sunca dr. Jolanda Kanižaj Rajković iz poliklinike Bagatin za najbolji učinak predlaže sinergiju tretmana: Q Switch lasera i Skin Peeler mikrodermoabrazije i kombinacije kiselina te Skin Needler terapiju mikroiglama i mezoterapiju, za bržu regeneraciju kože.

„Ujedinjene snage više različitih tretmana ujednačavaju pigmentaciju, ublažavaju oštećenja nastala zbog izlaganja sunčevim zrakama i obnavljaju kožu“, pojašnjava dermatologinja metode u kojima je laser ključan faktor jer svojom moćnom zrakom cilja pigment melanina koji potom jače potamni, da bi unutar tjedan dana posvijetlio i nestao.

Potreban je samo jedan tretman da većina pjega potpuno iščezne. No, ako se radi o velikom broju pjega, potrebno je rezervirati više tretmana. Ako ste osjetljivi na bol, nemojte se brinuti jer za vrijeme tretmana osjetit ćete samo blago peckanje. Problem može jedino predstavljati tretiranje velike površine s puno pjega, nakon čega koža može biti blago otečena i crvena.

Kako laserski tretmani djeluju na akne?

Koliko je laser učinkovit u uklanjanju ožiljaka od akni?

Laserski tretmani za rozaceju i popucale kapilare

Laserski tretmani za vraćanje sjaja koži

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci