Kako pravilno nanijeti kremu oko očiju?

Krema za područje oko očiju ne služi samo za ublažavanje bora i tamnih podočnjaka. Njegovana i hidratizirana koža oko očiju reflektira više svjetla na naše oči, a to pogledu daje blistavost. Prigrlite savjet farmaceutkinje Seke Zebić, vlasnice zagrebačkog kozmetičkog salona Biokozmetika Pet, kako biste njegu tog osjetljivog dijela lica učinili plodonosnijom

Nakon čišćenja lica mlijekom i tonikom, ispod svakog oka tapkajući prstima nanesite kremu količine pola zrna graška. Prstenjakom i srednjim prstom, kao da svirate klavir, raspodijelite i umasirajte kremu ispod očiju. Zatim nježno, ali energično kružite srednjakom od korijena obrve prema sljepoočnici pa nastavite ispod oka prema njegovom unutrašnjem kutu. Ovu jednostavnu masažu ponovite od 20 do 30 puta prije spavanja.

Kremu ne morate nanositi na kožu ispod linije trepavica, osim ako je koža vrlo suha. Ako preferirate jutarnju njegu područja oko očiju, ponovite isti postupak, ali izostavite mazanje gornjih kapaka.

Na ovaj se način stimulira mikrocirkulacija – svježa krv i nutrijenti dolaze do površine kože, poboljšava se učinak proizvoda koji brže penetrira u kožu, djeluje se drenažno – uklanja višak suvišne tekućine i prevenira natečenost i podočnjaci. Usto, stimuliraju se sitni mišići oko očiju pa kapci mogu očvrsnuti i podignuti se, a oči izgledati veće i otvorenije, a time i cijelo lice mlađe.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci