Kako odabrati mineralni puder, rumenilo, maskaru i ruž

Savjetuje vizažistica Marijana Gluić iz zagrebačke Škole mineralnog make upa u DermaCare centru...

PUDER
U potrazi za idealnom nijansom mineralnog pudera treba slijediti slična pravila kao i pri odabiru konvencionalnog pudera. Kako ne biste kupili pretamnu ili presvijetlu nijansu, iako se boja minerala prilagođava boji kože za čak 3 - 4 nijanse, vizažistica Marijana Gluić savjetuje da ga manjim kistom nanesete na bočnu stranu čeljusti i potom posprejate hidratantnim sprejem. Ako se nakon nekoliko trenutaka boja minerala stopi s prirodnom bojom vaše kože, to je znak da ste pronašli svoju idealnu nijansu. Niste li sigurni, najbolja opcija je onaj transparentni koji se prilagođava svim nijansama kože.

RUMENILO
Boja rumenila, savjetuje Marijana Gluić, mora odgovarati boji očiju i treba osvježiti ten. Ružičastom i neutralnom tenu odgovara rumenilo boje breskve i nježnih ružičastih nijansi hladnijeg podtona, a maslinasti i žućkasto-ružičasti ten voli putene boje bobičastog voća i crvenog vina.

RUŽ
Uz mineralne ruževe ne moramo strahovati da ćemo „pojesti“ teške metale koji se nalaze i u najskupljim konvencionalnim ruževima, a koji se nakupljaju u organizmu i mogu imati štetne posljedice po zdravlje. Osim što njeguju i uljepšavaju usne, mineralni ruževi djeluju i kao zaštita od sunca. Budući da često, dok na lice nanosimo kremu s visokim zaštitnim faktorom, zaboravljamo namazati i zaštititi usnice, sloj mineralnog pudera na čistim usnama, u kombinaciji s mineralnim ružem, dobro će zaštititi vrlo osjetljivu kožu usana, posebno tijekom ljeta. A kad je riječ o boji ruža, odaberite onu koja vaše usne čini putenima, a zube bjeljima.

MASKARA
Uz puder i ruž, maskara je proizvod koji se uglavnom svakodnevno koristi, zato je važno da ne sadrži agresivne i štetne sastojke koji će oslabiti trepavice ili ugroziti zdravlje očiju. Organske, mineralne maskare najpogodnije su za žene osjetljivih očiju. Ne sadrže lakove, parabene i druge sastojke koji mogu izazvati alergijsku reakciju. Mineralna maskara je postojana, a pravilnim nanošenjem dobivaju se prirodno definirane trepavice.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci