Kako laserski tretmani djeluju na akne?

Tretmani laserom iznimno su učinkoviti za ublažavanje brojnih nepravilnosti i otkrivanje čiste, zdrave i blistave kože. Koji su uređaji najbolji za određeni tip kože i problem s aknama, upitali smo poznatu lasersku stručnjakinju

Laser koji može zamijeniti antibiotike i kontracepcijske pilule

Nakon mjeseci povećane vlage u zraku, kupanja u moru ili bazenu, stanje kože sklone aknama može se pogoršati. Da se ne biste dugo bavili pubertetskim problemima - upalnim procesima, pojačano masnom kožom i proširenim porama - pobrinut će se Dual Yellow laser.

„Specifičnom tehnologijom, kombinacijom žutog i zelenog svjetla određene jačine energije, ovaj laser daje rezultate koje do sada nije bilo moguće postići ni jednom drugom metodom, bilo to uzimanje antibiotika ili neka druga terapija za akne“, govori Žana Barjaktarević, medicinska kozmetologinja iz Lora Derm centra za estetiku lica i tijela. Ovaj je laser toliko snažan da u nekim slučajevima može zamijeniti primjenu antibiotika i kontracepcijskih pilula.

Koliko tretmana?

Kako to uspijeva? „Djeluje tako što smanjuje broj bakterija Propionibacterium acnes koje su jedan od najčešćih uzročnika akni, a smanjen broj bakterija znači i manji broj akni“, objašnjava kozmetologinja napominjući da se već nakon prvog tretmana upalni procesi umanjuju, koža se smiruje i djeluje čišće.

Broj potrebnih tretmana, da bi koža bila potpuno bez akni, određuje se individualno, ovisno o ozbiljnosti stanja kože, ali možete očekivati da će vam trebati od četiri do osam tretmana, koji se izvode jednom tjedno. Za poboljšanje rezultata i ubrzavanje procesa kozmetologinja preporučuje i dodatne tretmane - mehaničko čišćenje te kemijski piling i mikrodermoabraziju.

Koji je laserski tretman najbolji za hiperpigmentacijske mrlje?

Koliko je laser učinkovit u uklanjanju ožiljaka od akni?

Laserski tretmani za rozaceju i popucale kapilare

Laserski tretmani za vraćanje sjaja koži

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci