Jojobino ulje - odlično za njegu masne i nečiste kože

Ali dobro je i za suhu kožu jer štiti od dehidracije...

U njezi problematične kože sklone upalama, osim kokosovog, pomaže i ulje orašastih plodova jojobe, vrlo izdržljivog grma koji potječe iz pustinjskih područja Meksika, Kalifornije i Arizone.

„Jojobino ulje zapravo je tekući vosak, strukturom sličan kolagenu u koži. Koža ga vrlo lako upija i ne ostavlja masni film na njoj. Uravnotežuje lučenje sebuma pa je, u kombinaciji s uljem lješnjaka, odlično za njegu masne i nečiste kože. Dobro je i za suhu kožu jer je štiti od dehidracije.

U kombinaciji s drugim uljima, ulje jojobe pogodno je za masažu, kao i za izradu pripravaka za uklanjanje šminke te uljnih ili krutih parfema“, ističe Biovegina savjetnica za prirodnu kozmetiku Dragana Klarić te napominje kako treba koristiti hladno prešana, ekstradjevičanska ulja iz biouzgoja da bismo iz esencija egzotičnih oraha dobili maksimum.

Važan savjet: Nanesete li ulje ili maslac na suhu kožu, ona će zbog masnog sloja na površini smanjiti proizvodnju vlastite masnoće (sebuma), a to može rezultirati dehidracijom. Stoga, zapamtite jednostavan, a vrlo djelotvoran trik – nanesite ulje ili maslac na vlažnu kožu jer ćete tako poboljšati njihovo upijanje i spriječiti isušivanje kože.

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci