Gotu kola za pomlađivanje, smanjenje celulita...

Od ublažavanja upalnih procesa do tretiranja celulita, gotu koli treba dati priliku u kozmetičkim proizvodima

Ono što je u našim krajevima gospina trava, to je u ajurvedskoj i tradicionalnoj kineskoj medicini gotu kola (Centella asiatica). Vjeruje se da ova azijska biljka ublažava upalne procese kao što su ekcemi, psorijaza i dermatitis, ali i unutarnje probleme, na primjer, čir na želucu, bronhitis i anemiju.

U Europi se gotu kola počela koristiti u 19. stoljeću za tretiranje opeklina i rana, a posljednjih nekoliko godina doživljava renesansu u industriji ljepote jer je otkriveno da njezin macerat odlično djeluje na celulit. Gotu kola, naime, potiče prokrvljenost i proizvodnju kolagena, pomaže ojačati strukturu kože i poboljšati njenu elastičnost.

Zbog tih je blagotvornih svojstava odlična i za njegu zrele i umorne kože. Bogata je i antioksidacijskim spojevima pa pomaže umiriti i zaštititi kožu od štetnih vanjskih učinaka.

Iskušajte je u: Dermaplanta Balzam osam biljaka za zacjeljivanje kože, 73 kn, Dr. Stribor; Gotu kola BIO macerat za regeneraciju kože, celulit, proširene vene; The Ritual of Namasté Active učvršćujuća dnevna krema, 335 kn, Rituals

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci