Drugi korak u njezi mlade kože - pravilan odabir preparata za njegu

Ako je koža vašeg djeteta masna i sklona razvoju mitesera i upala, važno je ne zapustiti takvo stanje jer je pravovremena i pravilna njega izuzetno važna, ne samo za trenutačno održavanje ljepote kože nego i za prevenciju nastanka trajnih ožiljkastih promjena

Bez obzira na tip kože, nužno je svakodnevno koristiti blagu hidratantnu kremu ili fluid za njegu kože lica, a izbjegavati agresivne topičke tretmane za akne jer aknama je potrebno neko vrijeme da se smire, a agresivni, isušujući preparati mogu samo pogoršati stanje.

„Kad se na mladu kožu, koja se sjaji zbog pojačanog lučenja masnoće, nanose preparati za smanjenje upale i odmašćivanje, njen se površinski sloj isušuje pa koža postaje osjetljiva, crvena i reagira peckanjem. Tada se često, u zabludi, takva koža tretira kao osjetljiva koža, a ona to zapravo nije. Potrebno je pronaći pravilan omjer u odabiru preparata i postupaka koji suzbijaju hiperprodukciju žlijezda lojnica i onih koji kožu vlaže“, pojašnjava medicinska kozmetologinja Žana Barjaktarević, iskusna u liječenju akni kod djece i odraslih.

Želeći ukloniti pretjeran sjaj s lica, brojni tinejdžeri griješe kad prekomjerno (više puta tjedno) koriste pregrube pilinge. Naime, mehanički pilinzi, osobito oni s velikim granulama, mogu oštetiti kožu i proširiti upalu, a kozmetologinja Barjaktarević ne preporučuje ni kemijske pilinge za kućnu upotrebu jer, također, mogu pogoršati stanje kože ako se ne koriste pravilno. Umjesto toga, potrebno je odabrati vrlo nježan piling sa sitnim zrncima i koristiti ga samo jednom tjedno.

Njega mlade kože: Upute i savjeti za čistu kožu tinejdžera

Čišćenje - prvi korak u njezi mlade kože

Treći korak u njezi mlade kože - zaštitni faktor

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci