Čišćenje - prvi korak u njezi mlade kože

Kad primijetite da koža vašeg djeteta postaje masna ili pojavom prvih akni, pravi je trenutak da dijete podučite kako će svoju kožu pravilno čistiti, jer to je najvažni dio rituala njege kože

„Svakodnevno i pravilno čišćenje jedan je od izuzetno bitnih postupaka za održavanje zdravlja kože“, ističe medicinska kozmetologinja Žana Barjaktarević, „jer sprečava širenje infekcije i priprema kožu za prodor aktivnih komponenti iz kreme koja se nakon toga nanosi.“ Naglašava kako je za čišćenje potrebno odabrati adekvatne preparate koji su namijenjeni čišćenju mlade kože, one s upalnim procesima ili za masni i mješoviti tip.

„Nečistu kožu koja je sklona pretjeranom mašćenju i upalama treba temeljito čistiti dva puta dnevno, ujutro i navečer, a potom je isprati toplom, pa onda i hladnom vodom da bi se pore zatvorile. Ovaj se korak nikako ne bi smio svesti na ‘brzinsko’ čišćenje vlažnim maramicama ili nekim nasumce odabranim sredstvom.

Na tržištu postoje odlični preparati koji kvalitetno čiste i dezinficiraju kožu, djeluju adstringentno i odmašćuju, a ne sadrže alkohol i agresivne supstancije“, objasnila je zagrebačka kozmetologinja iskusna u liječenju akni kod djece i odraslih.

Njega mlade kože: Upute i savjeti za čistu kožu tinejdžera

Drugi korak u njezi mlade kože - pravilan odabir preparata za njegu

Treći korak u njezi mlade kože - zaštitni faktor

bjuti žena

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci