Cimet za čistiju kožu i manje celulita

Zbog kombinacije nutritivnih sastojaka, kao i protuupalnog i antibakterijskog djelovanja, eterično ulje ili prah cimeta nije neočekivan sastojak u kozmetičkim preparatima za njegu kože...

Jedan od najpopularnijih zimskih začina svojom slatkastom i pomalo ljutom aromom priziva atmosferu blagdana. Mirisom nas uvodi u svijet kolača, kuhanoga vina i božićnih radosti, ali ovi smećkasti svici iz Indonezije nude i mnogo više.

Cimet posjeduje brojna ljekovita svojstva pa se u prošlosti u drevnim medicinama koristio za liječenje raznih zdravstvenih tegoba. Izvrstan je izvor mangana, željeza, kalcija i drugih minerala, kao i vitamina C i B2 te blagotvornih antioksidacijskih spojeva.

Zbog ovakve kombinacije nutritivnih sastojaka, kao i protuupalnog i antibakterijskog djelovanja, eterično ulje ili prah cimeta nije neočekivan sastojak u kozmetičkim preparatima za njegu kože.

Blagotvorno djeluje na kožu sklonu aknama, prištićima i drugim nepravilnostima. Zahvaljujući aktivnoj tvari cinamaldehidu, cimet poboljšava protok krvi, razbuđuje i potiče detoksikaciju i protok limfe pa se često koristi i u anticelulitnim tretmanima.

Iskušajte ga u: Sapun s cimetom, kavom i makom za njegu kože s celulitom, 22 kn, Ulola; Pore Reform piling za mješovitu kožu i čišćenje pora, 216 kn, Murad; Sapun lavanda/cimet, 15 kn, Sapunoteka; Mađarski biljni tretman blatom za problematičnu kožu, 320 kn, Eminence

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci