Blogerica Ivana Šušnja: 3 savjeta za ljetnu njegu kože

Ljubav prema kozmetici ove mlade žene prepoznali su mnogi i trenutno je jedna od najčitanijih hrvatskih blogerica. Za nas je pripremila tri najvažnija beauty savjeta za ljeto, a to su: priprema organizma, zaštita od štetnosti sunčevih zraka i hidratacija kako izvana tako i iznutra

1. Za početak bih istaknula pripremu iznutra, tako da se na vrijeme započne koristiti beta karoten koji potiče stvaranje melanina i neutralizira djelovanje štetnih slobodnih radikala pa time smanjuje negativan učinak sunčevih zraka. Beta karoten djeluje kao antioksidans i jača imunitet te je od velike pomoći ukoliko patite od alergija na sunce kao ja.

Ivana Šušnja, blog AnaviglamIvana Šušnja2. Nadalje, ne mogu dovoljno istaknuti važnost korištenja krema sa visokim zaštitnim faktorom. Prošle godine suočila sam se sa svojim najvećim beauty strahom, a to su hiperpigmentacijske mrlje. Štetu sam sanirala posljednjih godinu dana i uspjela riješiti problem, ali na žalost nisu svi toliko sretni. Osim problema s pojavljivanjem mrlja pretjeranim izlaganjem sunčevim zrakama dolazi i do prijevremenog starenja kože. Mrlje i bore donekle možete ukloniti dermatološkim zahvatima, no na teksturu kože više ne možete utjecati.

Zbog navedenih razloga iznimno je važno tokom čitave godine kožu štititi kremama za zaštitu od sunca s odgovarajućim zaštitnim faktorom. Smatram da oštećenja uzrokovana sunčevim zrakama nisu nešto što bismo trebali olako shvaćati i stoga je bitno koristiti visoki zaštitni faktor tokom čitave godine te posebnu pažnju obratiti na odabir onih koje koristimo ljeti.

3. U toplijim mjesecima koža se isušuje zbog izlaganja suncu pa je bitno povesti računa o hidrataciji u smislu da unosimo dovoljnu količinu tekućine u organizam, da kožu hranimo izvana te obratimo pažnju i na njegu kose. Kako bi koža i kosa bili adekvatno nahranjeni, prema mom iskustvu, najbolje su se pokazala različita ulja. Neovisno koristili li neka skupa i popularna ulja ili pak ona koja su nam pristupačna iz svakodnevnog života, vaša koža tijela i lica te kosa će vam biti zahvalna jer one blagodati koje ulje može pružiti ni jedna krema ne može zamijeniti.

Ivana Šušnja, www.anaviglam.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci