Binauralna glazba za stvaranje kolagena

Kolagen je proteinsko vlakno i jedan je od najobilnijih proteina u tijelu. Glavni je građevni materijal mnogih dijelova tijela kao što su: koža, mišići, tetive, ligamenti, krvne žile, kosti i zubi. Ova binauralna snimka pomaže u stvaranju kolagena u našem tijelu posredstvom zvuka

Kolagen je polipeptid i sadrži mješavinu aminokiselina koje se nalaze u svim veznim tkivima unutar tijela. Najzastupljeniji je protein kod sisavaca, i čini 25 - 35 posto ukupnih proteina u tijelu. Aminokiseline su građevni elementi svih proteina. Potrebne su nam za proizvodnju proteina, uključujući kolagen. Specifične aminokiseline potrebne za proizvodnju kolagena su: hidroksiprolin, prolin, alanin, glicin, a ostali sastojci su arginin, treonin, glutamin, hidroksilizin, histidin, leucin, izoleucin, lizin, tirozin i valin.

Kada konzumiramo kolagen u obliku praha, on obično sadrži alanin, arginin, asparaginsku kiselinu, glutaminsku kiselinu, glicin, histidin, hidroksilin, hidroksiprolin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, prolin, serin, treonin, tirozin, valin u uravnoteženim količinama.

A ova binauralna snimka pomaže u stvaranju kolagena u našem tijelu posredstvom frekvencija zvuka. Primarna frekvencija koja se reproducira u ovom izokroničnom tonu je 25 Hz. Povremeno se "podiže i spušta" u rasponu od 50 Hz, 75 Hz i 100 Hz svakih 15 minuta, vraćajući se nakon spuštanja ponovno na 25 Hz.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci