Aktivni ugljen za uljepšavanje i detoks

Aktivni ugljen može apsorbirati čak do 200 puta više nečistoća od svoje težine

Koristi se i oralno i lokalno

Aktivni ugljen koristili su stari Egipćani zbog njegove snažne moći konzervacije, a Indijanci su njime liječili nadutost. I kod nas se tradicionalno koristi u medicinske svrhe jer ublažava simptome trovanja, mučnine i urinarnih infekcija, a danas, zbog moći proćišćavanja, u svrhu uljepšavanja i detoksikacije, ponovo dolazi pod svjetla reflektora.

Smatra se da aktivni ugljen može apsorbirati čak do 200 puta više nečistoća od svoje težine. Kako objašnjavaju stručnjaci, ugljen je alkalna supstancija prepuna elektrona, čestica s negativnim električnim nabojem, zbog čega privlači one pozitivnog naboja (toksine, štetne tvari i nečistoće) koje se na njega vezuju te se potom izbacuju iz organizma. Zato se ovaj moćni sastojak koristi i oralno i lokalno.

Izvlači nečistoću iz kože i višak sebuma

Kozmetička industrija kombinira ga s brojnim drugim ljekovitim sastojcima kako bi se napravile pročišćavajuće maske za lice i kosu ili se jednostavno koristi za njegu usne šupljine (uništava bakterije i izbjeljuje zube). Kada je riječ o koži, ugljen kao magnet izvlači i apsorbira nečistoću i višak sebuma, a usto djeluje antibakterijski pa je idealan za pranje i čišćenje masne i mješovite kože.

Porozni prah aktivnog ugljena najčešće se može nabaviti u kapsulama i u obliku praha. Sami, pak, možete napraviti masku koja će vam s kože ukloniti nepravilnosti i višak sjaja ili iskušati neke od kupovnih proizvoda.  

Iskušajte u: Sredstvo za čišćenje lica Daily superfoliant, Dermalogica, Sapun na bazi aktivnog ugljena, 19,90 kn, Biobaza; Charcoal Rescue maska, 299 kn, Dermalogica; Charcoal & Black Sugar piling/maska, 15 ml/17 kn, Freeman; Pure Active Carbon piling s ugljenom, 40 kn, Garnier

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci