Vastu: prozori na istoku bolji su od južnih

Prema drevnom vedskom sustavu vastuu, južne otvore trebalo bi zatvarati i na južnoj strani kuće graditi deblje zidove, evo zašto

Naša navika da prozore na kućama postavljamo prema suncem okupanom jugu, posebno u krajevima uz morsku obalu, možda i nije najkorisnija. Prema drevnom vedskom sustavu gradnje vastuu, iz kojeg je poslije, na drukčijim principima nastao i feng shui, zgrade prema jugu treba zatvoriti, te na njima postaviti dvostruko deblje zidove.

Razlog je tomu Sunčeva energija koja je najkorisnija ujutro. Prvih desetak minuta sunčane su zrake posebno blagotvorne, stoga najviše prozora i po mogućnosti ulazna vrata treba postaviti na istok. Kuća se tako puni najčišćom energijom koja blagotvorno djeluje na nju, ali prije svega na ukućane zbog kojih se kuća i gradi. Kako Sunce tijekom dana nastavlja svoj put i većinom boravi na jugu, a njegova energija i njegovo zračenje rastu, tako se od njega treba skloniti iz istog razloga zbog kojeg u to vrijeme trebamo zaštititi i svoje tijelo.

Ivan Palijan

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci