Pročišćavanje energije u domu

Dvije učinkovite metode pročišćenja na kineski način

Pročišćenje limetom

Sastojci: devet listova limete, tri limete, nekoliko listova kineskog zelenog čaja, riža, grumen soli, mirisni štapići.
Priprema: limetu isjeći napola, iscijediti sok i staviti u vodu. Listove limete smrviti prije stavljanja u vodu.
Primjena: prskati tekućinom sva vrata. Preostala tekućina može se upotrijebiti za brisanje poda i namještaja, što se radi izvana prema unutra, tj. prema središtu prostorije.
Drugi dio (po izboru): pomiješati listove zelenog čaja, grumen soli i rižu pa smjesu posuti po unutrašnjosti prostora (smatra se da je posebno dobro to učiniti prije useljenja u stan u kojemu je netko prije vas stanovao).
Kada se primjenjuje: kad god stremimo novom početku i želimo se osloboditi stare energije.

Pročišćenje slanom vodom

Sastojci: 500 ml energizirane vode u staklenoj posudi, šest novčića za Ji đing, grumen nerafinirane i  morske soli bez joda, tekuća voda (iz pipe).
Priprema: u staklenu posudu s vodom staviti morsku sol, otprilike do 70 posto razine vode; postaviti šest novčića na vrh, ukrug, tako da strana s četiri kineska karaktera bude gore; dodati još vode u posudu, tako da bude oko 9/10 puna.
Primjena: ispod posude postavite podmetač; posudu stavite u prostoriju koju želite „liječiti“; povremeno dolijevajte vodu, tako da uvijek bude 9/10 puna.
Kada se primjenjuje: prije useljenja u prostor; može se staviti u sredinu prostorije gdje želimo pročistiti energiju; u feng shuiju služi za eliminiranje utjecaja letećih zvijezda 5 i 2.

Što još treba znati: morska sol upija tešku energiju i s vremenom se može zaprljati, tada mješavinu treba zamijeniti. Iako se mješavina u jednoj prostoriji može držati čak i godinu dana, poželjno je promijeniti je svaka tri mjeseca.
Nakon upotrebe: mješavina se nakon upotrebe baca. Neki praktičari upozoravaju da se posuda (koja sve vrijeme stoji otvorena) baca oprezno, s rukavicama i izvan kuće.

Snežana Tufegdžić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci