Ovo su najbolje boje za spavaću sobu prema feng shuiju

Najbolji izbor boja je onaj koji potiče osjećaj ravnoteže, zdravlja i dobrobiti. Za kvalitetniji san, feng shui stručnjaci savjetuju obojiti zidove spavaće sobe u ove nijanse...

Prema feng shuiju, ako želite unijeti umirujuću paletu boja u svoju spavaću sobu, najbolje je upotrijebiti nijanse iz prirode. Tu se ubraja topla zelena, nebesko plava i saturirani tonovi zemljano smeđe. Takve boje djeluju iscjeljujuće, baš poput zemlje. Pružaju nam osjećaje sigurnosti, stabilnosti i uzemljenja, što je važno, posebno u današnje doba kada je teško izbjeći stres a još teže opustiti se.

Jedna od kombinacija boja nadahnuta prirodom, koja sigurno pridonosi opuštanju i kvalitetnijem snu, je nježno smeđa i zagasito zelena, jer oponaša shemu boja stabla.

Za početak, unesite više zemljanih tonova na krevet i oko kreveta jer je to vjerojatno posljednje što ćete pogledati prije nego što zatvorite oči. Primjerice, odlučite se za posteljinu u pastelno zelenoj boji, obojite noćni ormarić u smirujuću nijansu boje drveta ili dodajte neke dekorativne predmete koji vas asociraju na prirodu.

Želite li u zemljane tonove unijeti dašak romantike i ženstvenosti, učinite to s nekoliko nježno ružičastih dekorativnih predmeta. To mogu biti dekorativni jastuci, okvir za fotografije, mali tepih ili svjetiljka.

M.D.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci