Osvježite dom bojama

Proljeće je i voljeli biste osvježiti dom, ali ne znate koje boje da odaberete? Obojite dom prema pravilima feng shuija i on će vam vratiti ne samo lijepim izgledom, nego i blagodatima koje ćete osjetiti

Zelena
Odgovara istoku i jugoistoku koji donosi blagostanje te elementu drveta. Ova boja daje svježinu, predstavlja novi ciklus života (npr. proljeće), simbolizira buđenje, plodnost, snagu, transformaciju, novi početak. Odlična je za revitalizaciju, bolje raspoloženje i posebno za ljude koji su izgubili nadu.

Plava
Odgovara sjeveru koji utječe na karijeru i elementu vode. Važna je posvuda gdje želimo mir. Plava boja snižava krvni tlak i smiruje otkucaje srca, a pokazalo se da čak može utjecati i na kemijske procese u tijelu.

Žuta
Najvažnija boja u feng shuiju povezana je čak s dvjema stranama svijeta, jugozapadom (posvećen ženi, ljubavi i braku) i sjeveroistokom (posvećen duhovnom razvoju, inteligenciji) te samim središtem doma. Odgovara elementu zemlje i utjelovljuje moć, snagu, toplinu. Potiče uzemljenje i stvara osjećaj sigurnosti. Ova boja obuhvaća sve nijanse od vanilije do smeđe.  

Crvena
Odgovara jugu koji je povezan sa slavom i ugledom te je povezana s elementom vatre. Ne može je svatko podnijeti, no nju predstavljaju i narančasta, ružičasta, boja marelice i sve druge bliske nijanse pa svatko može pronaći ono što mu odgovara. Predstavlja aktivnost, dinamiku, borbenost i dobro ju je upotrijebiti ako nam je potreban poticaj, ako smo lijeni i želimo se pokrenuti.

Bijela
Odgovara zapadu koji se odnosi na djecu, radost i kreativnost te sjeverozapadu koji se odnosi na muškarce i prijatelje. Povezana je s elementom metala. Predstavlja svježinu, čistoću i treba je upotrijebiti ondje gdje nam je potrebna jasnoća. Ako je ima previše, prostor, a tako i naši životi, može postati sterilan i hladan. Ova boja obuhvaća i sivu, srebrnu i zlatnu.

Sanda Mesek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci