Olakšajte si povratak s godišnjeg

Povratak u gnijezdo može donijeti miješane osjećaje. Lijepo je vratiti se kući, ali bilo bi lijepo ostati na odmoru još koji dan. Da biste lakše podnijeli povratak u svakodnevni život, s pomoću feng shuija možete napraviti sljedeće:

1. Odmah po dolasku otvorite prozore da uđe svjež zrak. Upalite laganu glazbu i prošećite po prostoru da biste pokrenuli protok energije chi. Pozdravite svoje biljke i svaku prostoriju svojeg životnog prostora. Budite sretni što ste se vratili i iskažite tu sreću osmijehom i pozitivnim mislima.

Kad ste obavili ritual pozdrava, odmah krenite na raspakiranje putnih torbi. Ostavljanje stvari od puta da čekaju negdje u kutu blokira unos svježe energije. Sve vratite na svoje mjesto jer tako stvarate priliku za novi početak i u dom unosite novu energiju koju ste nakupili tijekom odmora. U južni dio dnevnog boravka postavite fotografiju ili nešto drugo što će vas podsjećati na godišnji odmor.

2. Nakon toga se istuširajte, a sapunom od lavande isperite stres od putovanja. Posvuda u stanu pustite vodu iz slavine – tako ponovno uspostavljate protok energije.

3. Bilo bi dobro da isti dan, makar nakratko, uključite štednjak. Možete skuhati čaj ili lagani obrok jer tako ponovno unosite toplinu i život u svoj dom.

Lorin Čerina

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci