Održavajte vrt za sretniji život - feng shui savjeti za uređenje vrta

Rad na zemlji jedna je od meditacijskih aktivnosti koja nas spaja i s prirodom i s nama samima. Imate li komadić vrta oko kuće, možete se smatrati sretnicima, a želite li povećati svoju sreću, slijedite neke feng shui savjete za uređenje vrta:

  • Podrežite preraslu živicu i drugo bilje oko ograde tako da se s prilaza vidi ulaz u kuću. Otvoren pogled na kuću predstavlja slobodan protok qi energije, tj. dopušta da svježa i nova energija lako pronađe put do vašeg doma.
  • Posadite bilje raskošnog i mekog okruglog ili srcolikog lišća koje uspijeva u vašem podneblju jer ono predstavlja novac. Izbjegavajte biljke oštrih ili bodljikavih listova, posebno pokraj ulaza u dom.
  • Održavajte vrt čistim, redovito uklanjajte opalo lišće, podrezujte uvenule grane, uredno pospremajte alat za vrtlarenje. Uredan i zdrav vrt energetski potpomaže ukućane pozivajući novu qi energiju u njihov život.
  • Pobrinite se da vodeni element, besprijekorno funkcionira jer voda predstavlja obilje – sigurno ne želite da vaše jezerce ili fontana budu začepljeni ili da voda kaplje ili curi u isprekidanom mlazu.
Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci