Mini tečaj feng shuija

Svi tečajevi počinju na jesen pa kažu da je ona idealna i za uvođenje feng shuija u vaš dom. Pet kratkih lekcija za sretnije i ugodnije stanovanje

Ugodnija atmosfera

Uredite svoj radni stol jer ćete sada više vremena provoditi u zatvorenome. Ako u domu nemate radni stol, uredite mjesto na kojem ćete naviše sjediti. Možete nabaviti i veću pletenu košaru u koju ćete naslagati jastuke, tako da vam ne smetaju na trosjedu, a opet će vam biti pri ruci kad vam zatrebaju. Neka vam pri ruci budu složene i omiljene knjige i ne zaboravite postaviti pravilno osvjetljenje.

Bacite staro - unesite novo

Knjige koje ste kupili za ljetnu razonodu, a koje vam više neće trebati, nemojte slagati na policu – darujte ih knjižnici ili nekome tko će ih rado primiti na dar. Sve nakupljene novine i magazine reciklirajte, koliko god napora iziskivalo da ih odnesete na za to predviđeno mjesto. Pretresite ormar i sve što ne nosite spremite u kutiju koju ćete odnijeti u Crveni križ. Tako ćete pomoći i sebi i drugima. Sve ono što niste nosili dulje od dvije godine spada u kategoriju donacije. Pregledajte prvu pomoć. Lijekove kojima je istekao rok trajanja bacite, a ono što vam nedostaje kupite i spremite.

Postavite nova pravila za jesen

Okrenite madrac na kojem spavate jer ćete tako izbjeći spavanje na istom mjestu, a to će biti dobro i za kralježnicu. Pregledajte svu hranu i pića koja vam služe za slučaj nužde i zamijenite ono čemu je istekao rok trajanja. Zavirite u ostavu i provjerite imate li zalihe hrane koja bi vam mogla zatrebati. Možda bi ih bilo dobro popuniti s nekoliko konzervi.
Pregledajte svoj automobil, gume i pritisak u gumama treba prilagoditi različitim vremenskim uvjetima. Žarulje u stanu zamijenite štednima jer daju topliju svjetlost.

Promjene na ulaznim vratima

Na ulaznim vratima stana ili kuće nemojte nikada ostavljati nikakve stvari jer one proizvode nered i lošu energiju. Ako imate naviku ostavljati smeće kod vrata da biste ga ujutro iznijeli, činite si štetu. Radije ga iznesite odmah. Ako imate naslaganih starih novina, predmeta koje planirate u dogledno vrijeme baciti, riješite ih se odmah.

Ugrijte svoju okolinu

Unesite tople boje u dom, a to ćete jednostavno postići jastucima koje ćete staviti na trosjede, fotelje i krevet. Promjene unesite i u kupaonicu. Toplim bojama izbjeći ćete dojam hladnoće kad nastupi zima. Provjerite sustav grijanja, plinske bojlere, dimnjake i kamine da vas hladnoća ne zatekne nespremne. Nabavite što više žutog i narančastog povrća za jesensku prehranu.

Lorin Čerina

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci