Kineski lijek protiv nesanice

Za što bolji noćni odmor isprobajte nekoliko jednostavnih feng shui savjeta

1. Ako možete utjecati na raspored prostorija u stanu, spavaću sobu najbolje je smjestiti u sjeverni ili jugozapadni dio doma.

2. Spavaonica je najviše yin prostorija u stanu, čija bi energija trebala omogućiti smirenje, rasterećenje i odmak od dnevnih briga. U tom smislu, nikako ne treba služiti kao odlagalište različitih stvari, a nije poželjno ni da se u njoj nalazi radni stol, računalo ili televizor.

3. Idealan krevet je onaj od punog drveta, s čvrstim uzglavljem prislonjenim uza zid. Neka madrac bude od prirodnih materijala, a prostor ispod kreveta prazan i čist. Ako imate krevet s ladicama ili spremištem, neka taj prostor bude prazan ili u njemu držite isključivo posteljinu.

4. Dobro je ukloniti ogledala i ostale sjajne površine, primjerice slike smještene u okvire koji reflektiraju svjetlost iz spavaće sobe. Ako ogledalo ne možete ukloniti, neka ne bude točno nasuprot kreveta i preko noći ga prekrijte mekanom tkaninom.

5. Iako biljke općenito predstavljaju povoljan feng shui, nisu najbolje rješenje za spavaonice. Njihova je energija uzlaznog rasta i time suprotna energiji mirovanja koju želimo postići za bolji san.

6. Akvariji, fontane i slični feng shui aktivatori životnog prostora također nisu prikladni za spavaće sobe jer predstavljaju yang aspekt vodenog elementa koji je u suprotnosti s yin energijom koju želimo potaknuti.

7. Kad su u pitanju boje, materijali i uzorci, neka budu umjereniji i nježniji u odnosu na one u dnevnoj sobi. Ako spavaonica obiluje glatkim sjajnim površinama, umirite njihovu energiju mekim prirodnim tkaninama, jastučićima i prekrivačima. Posteljina i ukrasi neka budu od prirodnih materijala i svakako izbjegavajte plastiku.

8. Položaj kreveta uskladite s povoljnim energetskim smjerom koji je u skladu s vašim osobnim energetskim brojem. Ako spavaonicu dijelite s partnerom, provjerite povoljne smjerove za oboje.

Irena Lucić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci