"Fengšuirajte" se za novogodišnju zabavu

Osim prostora, u skladu sa smjernicama feng shuija možete urediti i sebe kako biste ostavili dojam na proslavi, svladali eventualnu nervozu i dobro se osjećali

Opuštena druženja s prijateljima uvijek su ugodna, no pozivi na proslave imalo formalnijega karaktera mogu izazvati nervozu, čak i zabrinutost hoćemo li se prezentirati na odgovarajući način. U tome vam može pomoći feng shui, tvrdi Ken Lauher, američki savjetnih za feng shui, navodeći pet jednostavnih savjeta, koji se mogu sažeti ovako: 

1. "Kostimirajte" se – naravno, u skladu s prigodom i dobrim ukusom te time što vam dobro stoji i u čemu se sjajno osjećate, ali svakako se posebno uredite; Lauher smatra kako je za određenu prigodu uvijek bolje biti overdressed nego underdressed.

2. Nosite boje koje idu uz vaš chi – crvena, koja se tradicionalno veže uz božićne i novogodišnje blagdane, moćna je boja koja osnažuje gotovo svakog, kaže stručnjak za feng shui, no bitno je odabrati boju u kojoj se osjećate dobro. Crna je savršena za sve formalne i poluformalne prigode te u njoj izgledate – i osjećate se – mudrije, kaže Lauher. Želite li pokazati svoju nježniju stranu, odjenite nešto zeleno.

3. Pripremite se za razgovore – volite li pričati, odaberite teme koje neće izazvati rasprave koje bi mogle pokvariti zabavu. Ako ste pak od onih kojima se u većem društvu zaveže jezik, potaknite druge da pričaju o sebi (što većina ljudi voli) i pokažite da ih slušate s razumijevanjem (što vole još više).

4. Dobro se držite – držite se kao da ste uvjereni kako ćete uvijek učiniti i reći pravu stvar. Osjetite li da vam se raspoloženje kvari, samo se smiješite, potičite druge na pričanje i slušajte.

5. Duboko udahnite – prije ulaska u prostoriju, duboko udahnite tako da vam kisik i pozitivan chi ispune pluća i cijelo tijelo. Možete izgovoriti i kratku afirmaciju, a potom sa smiješkom ući, znajući da je to vaša noć.  

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci