Feng shui za početak godine Štakora: savjeti za ostvarivanje željene budućnosti u domu

"Vaš prostor cijelo vrijeme odražava vašu prošlost, sadašnjost i budućnost", kaže Thierry Chow, kći i učenica legendarnoga hongkonškog feng shui majstora Chow Hon Minga. U svojim je jednostavnim savjetima sažela smjernice za manifestiranje željene budućnosti u svom domu...

Odaberite svoj stil – Stil vašeg doma treba odražavati vašu osobnost. Budite svjesni toga tko ste i pustite da to zrači.

Upotrebljavajte vesele boje – Dovoljno je dodati samo detalje u tim bojama kako bi se podiglo raspoloženje.

Potaknite radost dekorativnim elementom koji ima značenje – U prostoriju stavite nešto što pobuđuje pozitivne emocije i mami osmijeh na lice (bilo da je posrijedi slika, umjetnički predmet, bakin prekrivač ili medvjedić iz djetinjstva).

Uključite pet elemenata – Upotrijebite drvene elemente kao što je sobno bilje kako biste uklonili ustajali či. Drveni se elementi uzemljuju mramorom, kamenom ili raznobojnim kristalima. Predmeti s vodom kao što su akvarij i sobna fontana donose obilje; oni "vatreni" poput svijeće i osvjetljenje donose energiju, dok se metalni elementi upotrebljavaju za zaštitu. Odnos među pet elemenata od vitalne je važnosti i uvijek treba biti dio našeg prostora.

Nemojte blokirati či – Pazite kako raspoređujete namještaj da bi se omogućio nesmetan tok energije kroz prostor u sva područja vašeg doma.

Očistite i raskrčite – Kineska je tradicija temeljito očistiti kuću prije kineske Nove godine, no dobra je ideja to učiniti i svakih nekoliko mjeseci jer oko sebe skupljamo emocionalni debris, a teško je stvarati i širiti se ako smo zarobljeni ustajalom energijom. Riješite se starih stvari koje ne upotrebljavate kao i onih povezanih s negativnim iskustvima iz prošlosti. Raščišćavanjem se stvara prostor za nešto novo.

Uravnotežite jin i jang – Ni presvijetlo ni pretamno, ni pretoplo ni prehladno; feng shui naglašava fleksibilnost osvjetljenja kako ne bi ostali mračni kutovi.

Ostanite prisutni – Dom vam treba omogućiti da ostanete prisutni i bez napora se povežete sa svojom dušom. Postavljanje namjere pomaže oblikovati uporabu vašeg prostora, a usredotočena svjesnost toga stvara pravu energiju da se odmah revitalizirate.

Izvori: wemystic.com; mysticmamma.com; hk.asiatatler.com; lovehoroscope.guru

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci