Feng shui: Stvari koje nikad ne biste smjeli držati pod krevetom

Feng shui je vrlo složena vještina. Ima niz pravila koja često mi zapadnjaci ne možemo primijeniti, međutim postoji nekoliko unuverzalnih pravila koja možemo primijeniti svi i koja bismo trebali poslušati. Jedno od njih odnosi se na pospremanje stvari ispod kreveta...

Slobodan protok energije

Feng shui je vještina uređenja prostora privlačenjem pozitivne životne sile chi kako bismo osigurali sreću svojoj obitelji. Ima mnogo pravila o tome kakav bi naš životni prostor trebao biti, no neka je od njih teško primijeniti jer prostor u kojem živimo često nije projektiran ni uređen u skladu s načelima feng shuija.

Ipak, postoje univerzalna pravila feng shuija za poboljšanje kvalitete života koja je jednostavno slijediti i primjenjiva su na sve domove. Jedno od njih odnosi se na gomilanje stvari ispod kreveta.

Važnost kreveta

Imajući na umu da u krevetu provedemo trećinu života te da smo energetski najranjiviji dok spavamo, očito je da bi krevet trebalo tretirati kao jedno od najznačajnijih mjesta u domu.

Ako je energija vašeg kreveta loša, možete očekivati da će vam slabjeti tjelesno i mentalno zdravlje jer negativan energetski tok utječe na cjelokupno stanje organizma. Srećom, lako možete popraviti tu energiju pazeći na stvari koje spremate ispod kreveta.

Stvari ispod kreveta svojim vibracijama utječu na vašu energiju i na različite aspekte vašeg života, poput zdravlja, napretka, odnosa, a utječu čak i na vašu sreću.

Pripazite da su stvari koje ćete pospremiti ispod kreveta čiste i povezane sa spavanjem. Isto tako, potrebno je energetski čistiti spavaću sobu te održavati čistoću prostorije.

Kada dom čistite od negativne energije, obavezno se posvetite i krevetu - posebice prostoru ispod njega. Čišćenje prostora najučinkovitije je kada palite kadulju, tamjan, bosiljak ili narančinu koru.

Neke stvari nikada ne biste trebali držati ispod kreveta, a posebno izbjegavajte sljedeće:

Stvari koje nose ružna sjećanja - njihova je energija nastala iz negativnih emocija koje pobuđuju u vama, a ta će se negativnost brzo 'prilijepiti' za vas.

Pokloni ili fotografije iz bivših veza - prošlost treba ostati u prošlosti, a držanje takvih stvari pod krevetom može prouzročiti disbalans u vašoj sadašnjoj vezi.

Stara, poderana odjeća i obuća te prljave stvari - možda mislite da bi vam nešto od toga moglo zatrebati, ali takve stvari crpe životnu energiju.

Potpuri i ostale mrtve biljke - mrtve biljke šire mrtvu energiju. Dakle, umjesto da vam soba ugodno miriše, na sebe možete privući bolest.

Slomljeni ili oštećeni predmeti - stvari koje su slomljene imaju oštećenu energiju i samim time su štetne. Takvi predmeti negativno utječu na sreću i privlače nesreću.

Stare sprave - ne samo da su stare i beskorisne, već i odgovaraju elementu metala, a držanje takvih predmeta pod krevetom može u vaš život privući strah i situacije nad kojima nemate kontrolu.

Sve u svemu, sve što pospremate pod krevet, a nije namijenjeno krevetu (poput jastuka, deka, plahta i slično), negativno utječu na vas. Poštujte svoj krevet jer je to mjesto na kojem nadoknađujete energiju i iscjeljujete se.

Izvor: curiousmindmagazine.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci