Feng shui: Što ponijeti na ljetovanje i kakvim ostaviti dom?

Nekoliko malih tajni putovanja i odmaranja prema feng shuiju sigurno će vam odmor učiniti ljepšim

Prije polaska...

Prije negoli odete na odmor, uredite dom tako da sve bude čisto, složeno i uredno. Iako neko vrijeme nećete biti kod kuće, to ne znači da i dalje niste energetski povezani sa svojim životnim prostorom. Ostavljanjem životnog prostora u neredu prizivate kaos i lošu energiju tijekom odmora. To se može manifestirati kao problem s hotelskom sobom, hotelskom rezervacijom, kašnjenje kad su u pitanju prijevozna sredstva i druge manje nedaće.

Ne zaboravite na svoje biljke. Zamolite nekog bliskoga da svrati i zalije biljke koje tijekom godine unose dobru energiju u vaš život. Također, neka provjetri kuću da vas životni prostor dočeka svjež i čist. Ustajali zrak ima negativnu energiju.

Stvari

Odlazak na godišnji odmor ponekad podsjeća na seobu naroda. Automobili pretrpani stvarima, sa sobom vučemo nekoliko putnih torbi jer ne znamo što nam sve može zatrebati… Velike vrućine i preteške putne torbe stvaraju dodatnu nervozu pa godišnji odmor, umjesto s veseljem i olakšanjem, započinjemo s mukom u želucu i frustracijom. Sve to vam nije potrebno.

Zaboravite gomilu stvari, sve složite u jednu torbu. Minimalizam je mnogo bolji od pretjerivanja. Tako ćete izbjeći nepotrebnu nervozu i gomilu tereta. Uostalom, odlazite osjetiti novu energiju i nikako vam nije potrebna istrošena i loša energija koja se nalazi u predmetima koje vučete od kuće. Ponesite sa sobom neki dragi predmet, možda kućne papuče, svoju šalicu za kavu ili fotografiju najmilijih ako ne ljetujete zajedno.

Što ponijeti

Najbolje je ponijeti nekoliko odjevnih predmeta koje možete lako kombinirati. Ne zaboravite dobre cipele koje mogu zadovoljiti duge šetnje po grubom terenu, jaknu nepropusnu na vjetar i vodu. Kad se ne brinete oko garderobe, slobodnije ćete uživati u novom okruženju.

Ponesite i malu bilježnicu u koju možete zapisivati dojmove, događaje, opisati mjesta koja ste posjetili i ljude koje ste upoznali. U nju poslije možete umetnuti razglednice, fotografije, biljke i ostale sitnice koje će vam tijekom godine biti podsjetnik na godišnji odmor.

Ako idete u posjet prijatelju ili rodbini, ponesite maleni dar, najbolje nešto što ste sami napravili jer na taj način potičete razmjenu pozitivne energije i dajete predmet izrađen od srca, s pozitivnim mislima.

Na odmoru

Rezervirajte sobu daleko od liftova, stubišta i vanjske buke. Obično je jedna strana kuće ili hotela uvijek mirnija i ima lijep pogled pa ne bi bilo loše raspitati se unaprijed i tako osigurati udobnost.

Ako je namještaj u sobi u kojoj ćete spavati oštrim uglovima okrenut prema vašem krevetu, napravite razmještaj. Bilo bi poželjno izbjeći krevet koji gleda ravno na ulaz u sobu.

Ponesite sa sobom mirisnu svijeću ili aromatično ulje za relaksaciju. To će oplemeniti novi prostor i opustiti vas. Također, možete ponijeti i veliki lagani šal kojim ćete prekriti televizor, ogledalo ili oštre uglove stolova i noćnih ormarića ako nisu prekriveni stolnjacima jer vas to tijekom spavanja iscrpljuje.

Ako su na zidovima sobe slike koje vam se ne sviđaju, prekrijte ih. Provjerite gdje se nalazi telefon. Nije nužno da je na noćnom ormariću tik do vaših ušiju. Isto vrijedi za budilicu.

Prema feng shui filozofiji, vrata kupaonice i poklopac toaleta moraju biti zatvoreni. Na taj način sprječavate curenje energije i novca, a čuvate sreću i dobit.

Lorin Čerina

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci