Feng shui savjeti za dječju sobu

Kada se feng shui primijeni u uređenju djetetove sobe, stvara se živahan, zdrav i trajan osjećaj radosti boravka u tom prostoru, te istovremeno smanjuje nered koji često vlada u dječjim sobama

Dječja energija je vrlo živa, potrebno joj je puno slobode i otvorenog prostora da bi napredovala. Feng shui pomaže u skladnom odrastanju djeteta, izbjegavajući pritom energiju kaosa, natrpanosti i nereda. Može također pomoći u organiziranju prostora u kojem se vaše dijete osjeća istinski sretno, snažno i voljeno. Vaša voljnost da dopustite djetetu da ima vlastitu sobu i izražava svoju kretivnost, a da istovremeno održava red i urednost, rezultirat će njegovim divnim i sretnim djetinjstvom.

Ne inzistirajte na tome da se djetetova soba uklapa u stil uređenja drugih prostorija u vašem domu. Nađite srednje rješenje. Neka dijete izabere svoje omiljene boje, a vi primijenite osnovna pravila feng shuija za zdrav prostor. Djeca brzo rastu, stoga usmjerite pažnju na najvažnije stvari. Dizajnerski trendovi se mijenjaju, a svaki trenutak istinske sreće i druženja koje dijete doživi s vama, prerast će u duboku povezanost koja traje cijeli život.

Ovo su tri glavna koraka za dobar feng shui temelj u sobi vašeg djeteta:

Svjež zrak

Svjež zrak nužan je element u svakom prostoru a posebno u dječjim sobama u koje stalno stižu nove igračke, odjeća, uređaji, knjige i drugi predmeti. Pratite kvalitetu zraka u djetetovoj sobi i često otvarajte prozore. Nekoliko biljaka koje pročišćavaju zrak također mogu pomoći u održavanju dobre kvalitete zraka i dati prostoriji dašak prirode. Nabavite i aroma svjetiljku. Na primjer, ako je dijete nemirno i razdražljivo, nekoliko kapi eteričnih ulja kamilice i lavande brzo će ga umiriti. Ako se pak osjeća umorno i bezvoljno, energiju će mu obnoviti ulja metvice, limunske trave i eukaliptusa.

Čišćenje nereda

Organiziranje stvari u prostoru i čišćenje nereda nužni su za dobar feng shui u djetetovoj sobi. Morate imati jasan plan kako ćete izbjegavati gomilanje nereda i nisku energiju. Osmislite sustav za čišćenje nereda i držite ga se. Također je važno da imate mjesto za odlaganje stvari, bilo da su to kutije, košare, velike vreće ili nešto drugo. Uključite dijete u osmišljavanje tog sustava.

Marie Kondo: Kako imati uredan dom s malom djecom

Boje

Upotrijebite feng shui boje da osnažite energetski temelj za vaše mališane i pomognete im da rastu okruženi srećom i skladom. Saznajte koje su feng shui boje najbolje za vaše dijete i razmislite kako ih možete unijeti u njegov prostor u obliku različitih dekorativnih detalja. Možete koristiti i određene feng shui „lijekove” na suvremen i suptilan način, da postignete željene rezultate (u feng shuiju riječ „lijek” se koristi za predmete koji privlače sreću, ljubav, zdravlje, bogatstvo i obilje).

Odaberite boje prema feng shuiju

Feng shui: Ne bježite od boja u domu

Boje i energija feng shuija

Na primjer, ako je vaše dijete nestašno, stavite uokvirenu fotografiju vas i vašeg partnera u njegovu sobu, to će umiriti njegovu energiju. Ako je dijete sramežljivo, ukrasite mu sobu umjetničkim djelom toplih, umirujućih boja, širokog horizonta. Naravno, ovakve detalje možete staviti i u druge dijelove vašeg doma.

Izvor: www.thespruce.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci