Energetsko čišćenje doma

Energetsko čišćenje prostora potrebno je raditi barem jednom godišnje, a može se napraviti na nekoliko načina...

Uselili ste se u novi dom, počistili ste ga od poda do stropa, no što je s energijom prethodnih stanara koja je ostala u zidovima i podovima? Ako se u netom useljenom domu ne osjećate kao kod kuće i nešto vam smeta, iskušajte drevnu istočnjačku praksu uklanjanja negativnosti.

Energetsko čišćenje prostora može se napraviti na nekoliko načina. Primjerice, upalite svijeće i ostavite ih (ali ne bez nadzora) da gore u kutovima soba ili pospite sol po podu, posebno po kutovima, i ostavite je tako cijeli dan. Kao što se prašina nakuplja u kutovima, jednako je s ustajalom ili negativnom energijom. Još jedan način čišćenja uključuje paljenje aromatičnog bilja poput kadulje, tamjana i narančine kore. Počnite od ulaznih vrata i krećite se u smjeru kazaljke na satu, obilazeći svaki kutak i „ispirući“ negativnu energiju te puneći dom svježom, pozitivnom energijom.

Stručnjaci za energetsko čišćenje savjetuju da bismo na ovaj način trebali očistiti životni prostor najmanje jednom godišnje ili nakon nekog traumatičnog događaja. Ovim se, osim uklanjanja energije prethodnih vlasnika, unapređuje kvaliteta zraka (posebice ako živite u gradu), preveniraju svađe i bolesti te uklanjanju strahovi. Imajte na umu da prije energetskog čišćenja treba pospremiti i očistiti prostor od nečistoća i nereda.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci