Želi li vezu ili samo seks?

Kad počnemo izlaziti s nekom, kako možemo znati želi li iskreno ljubavnu vezu ili ga samo zanima naše tijelo? Čitajte iz pogleda...

Nedavno je provedeno zanimljivo istraživanje u kojem se pokušalo odgovoriti upravo na pitanje kako znati privlačimo li neku osobu samo seksualno ili je zainteresirana za vezu. Ispitanicima su u istraživanju pokazivane fotografije mladih ljubavnih parova. Od njih se tražilo da nabrzinu odrede otkrivaju li osobe na fotografiji osjećaje ljubavi ili seksualne privlačnosti.

Dok su pregledavali fotografije, ispitanicima je praćena aktivnost očiju. Primijećeno je da im se pogled zadržavao na licima parova kad su fotografije prikazivale ljubav, a na fotografijama koje su izazivale osjećaje seksualne privlačnosti i požude, pogled bi im skliznuo na tijelo.

Dakle, nađete li se u situaciji da biste muškarcu s kojim ste izišli najradije rekli: "Gledaj me u oči" jer mu se pogled rado zadržava na drugim dijelovima tijela, to vam može biti jasan znak da mu namjere ne "dobacuju" dalje od nekoliko sati.

Izvor: Psychological Science

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci