Zapamti, draga, vrijedna si rizika!

Ljubav koja ti je suđena hrabro bi se usudila prigrliti nepoznate brzace tvoje duše, želeći osjetiti svaki val, nikada ne zahtijevajući od tebe da zadržiš dah niti očekujući da budeš nešto što nisi. Nemoj pristajati na mrvice onih koji svjesno pružaju premalo...

Draga, ti zavrjeđuješ pravu ljubav. Ne samo povremenu usputnu vezu, već onu koju ćeš osjećati u svakom dahu i svakom danu dok se hrabro suočavaš sa svijetom. Stigla si tako daleko putujući kroz oluje kakve su mnogima nezamislive, a još si uvijek ovdje, vatrenog daha i neustrašiva srca obasjavaš svijet.

Bezuvjetno si stajala sama uz sebe, podižući svoj mač prema nebu, uzvikujući svoju istinu, čvrsto se ukorjenjujući u predanost i ljubav prema sebi. Zar ne zaslužuješ ljubav koja je spremna činiti isto?

Zaslužuješ ljubav za koju ne moraš preklinjati niti je skrivati u srcu, strahujući da prevelika ili preduboka da bi joj dopustila da neustrašivo sja. Draga, tvoja svrha nikada nije bila da se nalaziš na dnu nečijeg popisa dužnosti. Nikada ne bi trebala biti opcija u vezi stvorenoj za dvoje. Sama si sebi prioritet i zaslužuješ nekoga kome ćeš biti isto.

Toliko si napredovala na svom životnom putu i širom otvorila ruke prostranstvima svoje najdublje istine. Vrijednost koju tražiš od veze mora biti dostojna te dubine.

Učili su te da tražiš previše, da si previsoko postavila letvicu i da su tvoje želje prevelike. To nije istina niti je ikada bila.

Toliko dugo pristaješ na manje od onoga što zaslužuješ, da dobivaš mrvice od onih koji svjesno pružaju premalo. Uvjerili su te da nisi vrijedna riskiranja pa si svoje želje svela na minimum.

Zapamti, draga, tvoja vrijednost nije mjerljiva tuđom sposobnošću da te vide u svoj tvojoj dragocjenosti.

Neki nikada neće biti u stanju vidjeti tvoje dragocjene aspekte. Znajući svoju vrijednost, pronaći ćeš mjesta za nekoga tko će te moći vidjeti u svoj tvojoj jedinstvenosti.

Prava ljubav ne dolazi bez određenih izazova. Ali ti i ne tražiš lakši put, ti znaš da ponekad moraš zasukati rukave kako bi svjesno izabrala ljubav. Katkad je to dio igre.

Nije ti potrebna bajka prepuna zastarjelih ideala, ti si previše sposobna da bi te ikada trebalo spašavati.

Ne trebati ti filmski scenarij ispunjen slatkim riječima i kitnjastim komplimentima, tebi trebaju djela i odluke. Ti se ne uklapaš u svijet pun nadmetanja, pravila i ograničenja. Jednako kao ni ljubav koja ti je suđena.

Ljubav koja ti je suđena, misteriozan zov unutar tvojih vena vidi kao dar, a ne kao prokletstvo. Tvoje srce, duboko poput oceana, vidi kao blagoslov koji treba istražiti, a ne kao nešto od čega treba pobjeći.

Ljubav koja ti je suđena, hrabro bi se usudila prigrliti nepoznate brzace tvoje duše, želeći osjetiti svaki val, nikada ne zahtijevajući od tebe da zadržiš dah niti očekujući da budeš nešto što nisi.

Ovako duboka ljubav je izbor, ako joj se odlučiš prepustiti. To može biti put do svetog jedinstva, put prema božanskom i duboka predaja duha kako bi se ispreplela s drugim u nepoznatom beskraju.

Ovo nije ljubav koja zahtijeva prilagodbu. Prava se ljubav ne nalazi u stišavanju tvoje istine, gašenju tvog plamena ili gutanju tvog glasa.

Nalazi se u prihvaćanju svega što jesi.

Zaslužuješ nekoga tko će se usuditi voljeti te u potpunosti.

Ti si vrijedna rizika, draga. Ti si ljubav vrijedna stvaranja.

Najveća pogreška koju žena može učiniti

Izvor: thegoddesscircle.net

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci