Vježba za kozmički orgazam

Usklađivanje muške i ženske seksualne energije iznimno je važna za seksualni život partnera, ali i odnos općenito. Muškarci su poput šibice, brzo se zapale i brzo izgore. žene su poput posude s vodom, treba im vremena da se zagriju, ali duže ostaju tople. Predstavljamo vam vježbu za usklađivanje muške i ženske energije iz taoizma

Vježba Jelen

Taoisti su oduvijek veliku važnost davali seksualnosti i seksualnoj energiji jer su znali da je to energija preko koje ostvarujemo duhovni rast te nam ujedinjavanje s partnerom omogućuje najintenzivnije iskustvo ugode, slično onome koje doživljavamo kada smo u duhovnom blaženstvu.

Takvo je iskustvo nemoguće doživjeti ako svoju seksualnu energiju ne transformiramo u duhovnu i ako užitak, poput većine ljudi, zadržavamo u drugoj čakri, u predjelu reproduktivnih organa. Za to je energiju potrebno usmjeriti prema najvišoj, krunskoj čakri, u kojoj ona postaje puno finija te dobiva duhovne kvalitete. Jedan od načina da se to ostvari jest i vježba Jelen.

Ovom vježbom, stiskanjem i opuštanjem mišića penisa i mišića anusa u kombinaciji s pravilnim disanjem, umjesto izbacivanja energije ejakulacijom, muškarac svoju seksualnu energiju uči zadržavati u tijelu. Time usporava orgazam i produljuje ljubavnu igru usklađujući se s ritmom žene. Pomoću vizualizacije, masaže i disanja, muškarac tu energiju potom usmjerava prema krunskoj čakri, gdje ona poprima duhovne kvalitete.

S druge strane, žena, koja tijekom seksualnog čina ne gubi svoju energiju, dizanje te energije do krunske čakre može potaknuti stiskanjem mišića vagine i anusa te disanjem i vizualizacijom njenog dizanja prvo prema srcu (u čemu posebno pomaže masaža grudi), a potom i prema vrhu glave.

Kada oba partnera uspiju svoju energiju rafinirati i dovesti je do krunske čakre, oni zajedno počinju pulsirati na frekvenciji kozmičkog orgazma i upravo je zato takvo iskustvo toliko intenzivno.

Žene su u seksu voda, muškarci vatra - uskladite toplomjere

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci