Tri greške koje često pravimo, a ugrožavaju ljubav

Evo što nije mudro raditi u odnosu s partnerom ako želimo zadržati sretan i strastven odnos

Odnos kao zajedničko slikarsko platno

Priroda, život, Univerzum, sve što diše i ima svoju vibraciju - sve je satkano od najmagičnije stvari na svijetu - LJUBAVI.

Svaka priča i bajka koju su nam čitali pred spavanje u sebi kao glavnu esenciju sadrži ljubav. Svaki leptirić u stomaku kada nas pogleda simpatija u školskoj klupi ostavlja trag na duši kao nešto čarobno i predivno.

Zato, godinama tragamo za tom tajnom, za ljubavi koja nam donosi mir, spokoj i budi neke nove i prijatne emocije.

Ipak, ljubav nije samo sudbonosni spoj srodnih duša. Zamislite ljubav kao prazno umjetničko platno na kojem partner i vi zajedno, uzajamnim trudom, trebate naslikati predivno umjetničko djelo. Dok slikate, svaki pogrešan potez kista može ostaviti trajnu mrlju na ovom umjetničkom djelu koju nećemo tako lako moći  izbrisati i prekriti.

Greške u ljubavi su prirodna stvar. Da nema greški ne bi bilo ni ljekovitog praštanja. Ipak, postoje greške koje partneri često ponavljaju, a ne shvaćaju da one nisu bezazlene i da zauvijek mogu narušiti romantični odnos.

Evo koje tri greške mogu biti pogubne za sreću u ljubavi:

1. Odbacivanje snova

Svako ima pravo na svoje snove, ideje i maštanja. Iako ste odlučili da svoj svijet pretočite u zajednički svijet s partnerom, to ne znači da jedno od vas treba izgubiti svoju individualnost.

Ako partner predstavi neku svoju ideju, izmašta novi plan ili vam otkrije davno potisnuti san za koji smatra da jednog dana može biti ostvaren, ne sputavajte ga, ne omalovažavajte i ne potičete da od toga odustane.

Svatko ima pravo da sanja i svatko ima šansu da ostvari svoje snove. Čak iako vam se partnerova želja čini suludom, prihvatite je i razgovarajte o njoj. Pružite partneru podršku, ali mu i na lijep način skrenite pažnju na moguće poteškoće. Ne dozvolite da se udaljite jer se neki vaši snovi ne podudaraju.

2. Predbacivanje greški iz prošlosti

Kada jednom oprostite, budite sigurni da opraštate zauvijek. Povratak u odnos nakon velikih greški i rana koje su zadali negativni postupci u prošlosti nikada nije bio lak. Zahtjeva određeni proces ponovnog prilagođavanja i stjecanja povjerenja. Ali, ako želite da odnos zaista uspije, onda je važno da partnera svakodnevno ne podsjećate na loše poteze iz prošlosti i ne predbacujete mu stare greške.

Pokažite da ste zaista spremni vašem odnosu pružiti novu šansu. Ako se iste greške ponovo dogode, onda dobro razmislite - je li ova veza vrijedna vašeg truda, vremena i emotivnog ulaganja?

3. Zbogom istinsko JA

Odustajanje od sebe, zaboravljanje na osoben potrebe i ograničena ljubav prema sebi čini najveći uzrok nedovoljne sreće u ljubavi. Koliko god osjećate snažnu vezu i privrženu ljubav prema partneru, važno je da nastavite voliti, poštovati i udovoljavati sebi. To nije stvar sebičnosti ni ega, već samo dokaz da ste spremni za istinsku ljubav jer je osjećate duboko unutar sebe.

Također, ne odustajte od svoje prave prirode, životne svrhe i misije, samo zato što ste pronašli partnera. Živite svoj život, otvorite svoje kofere prošlosti, skinite sve maske, ogolite svoju dušu i pokažite tko je vaše istinsko unutrašnje JA.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci