Sami na ljetovanje? Zašto ne!

Mogu li samci voljeti ljeto? Naravno, ljetovati solo mnogo je bolje od suživota bez obostrane ljubavi. Evo mjesta na koje je dobro otići ako niste u paru

S kim putuješ?

Osjećaj neprikladnosti samačkog statusa raste u dva godišnja doba: u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika i tijekom ljeta. Za oba razdoblja svojstveno je napuštanje radne ili školske sredine i okretanje slobodnim aktivnostima. Dok su na poslu i u školi samci skriveni u gomili, u slobodno se vrijeme nalaze na vjetrometini te je njihov samački status tada očigledniji. I tada su češće meta nezgodnih pitanja ili primjedbi, u kojima dominiraju dobro poznato: „Kad ćeš se već skrasiti?“, „S kim putuješ?“ ili „Kod koga ćeš za Novu godinu?“

Dolaskom ljeta brojne „samostalce“ plaši pomisao na putovanje bez društva, tumaranje po plaži i samotne večere. Zbog tih neugodnih predviđanja mnogi si uskraćuju putovanja i potencijalno sjajan provod. Tko se ljeti želi odmaknuti od uobičajene sredine, a nema volje kumiti prijatelje da putuju s njime, mora znati da je solo putovanje izvor divnih iskustava. A nudi i mogućnost upoznavanja nekog posebnog.

Godišnji uz aktivnost koja vam je bliska

Da bi vam samačko putovanje bilo ugodno, poželjno je da se pridržavate nekih naputaka. Ako ste sami i zbog toga se osjećate nelagodno, možda biste trebali zaobilaziti plažu. To je mjesto na kojem se zaljubljeni parovi kikoću i maze, nehotice nabijajući kompleks samostalnim posjetiteljima. Plaža je puna i već formiranih društvanca, obično prijatelja koji su doputovali zajedno i možda nemaju volje pripuštati neznance u svoje redove. Stoga se na plaži samac može osjećati kao riba na suhom ili doživljavati odbijance ako se želi s nekim zbližiti.

Za solera je uputnije potražiti odredište koje nudi više sadržaja za razonodu i raznovrsnije mogućnosti za međuljudsku interakciju. Pronađite aranžman koji uključuje područje ili aktivnost koja vam je bliska. To može biti surfanje, joga, jahanje, kajakarenje ili planinarenje, kao i obilazak muzeja, galerija i dvoraca. I filmski festivali, tečajevi stranih jezika ili kuhanja pružaju povoda za zbližavanje s ljudima koji dijele vaše interese. Bitno je da se nađete na mjestu koje vas emocionalno ispunjava ili osigurava teme za razgovor s drugim turistima ili domaćim ljudima.

Ozren Podnar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci