Sada je trenutak da živiš punim plućima

Jesi li spremna?

Ova tijela nisu vječna, a opet, mi gutamo riječi, misleći da imamo sve vrijeme svijeta da ostvarimo svoje želje. Čvrsto u sebi držimo osjećaje, pokušavajući ih skriti od kože koja žudi za dodirom. Utišavamo svoje misli, ne dajući genijalnim idejama priliku da ugledaju svjetlo dana. Ne izgovaramo “volim te, “nedostaješ mi“ i “mislim na tebe“, kako ne bismo ispali preosjećajni, slabi ili ranjivi.

Imamo tek nekoliko dragocjenih trenutaka na ovom planetu, ograničen broj dana u kojima pletemo svoje priče u tapiseriju vremena. Duša živi vječno, ali naš zemaljski oblik ne živi. S vremenom ćemo se ponovno pretvoriti u zvjezdanu prašinu. Mi smo smrtna bića na ovom planetu koja su došla iskusiti kratkoročnu stvarnost, prepunu iskustava u ovoj priči koju zovemo život. Svi usponi, padovi i sredine, ovdje su da ih prigrlimo u potpunosti.

Zavjetujemo se, dakle, da ćemo potpuno uroniti u svijet koji je ovdje da ga iskusimo.

Pošalji more ljubavi onima koje voliš, podijeli tu ideju, obavi taj telefonski poziv, naslikaj tu sliku, napiši tu knjigu, odvaži se na taj razgovor ili na putovanje o kojem sanjaš; to može promijeniti svijet, a s njime i bezbroj ljudi. Nemaš što izgubiti, a toliko možeš dobiti.

Pokaži svijetu kako tvoj neustrašiv, a istovremeno ranjiv plamen danas, u ovom trenutku gori. Učini taj prvi korak prema cilju koji ti djeluje zastrašujuće. Korak po korak, možeš učiniti sve. Riskiraj, napravi prvi potez i zakorači izvan zone sigurnosti; možda je zastrašujuće, ali je sigurno vrijedno toga.

Prigrli čudnu, divlju, nevjerojatnu sebe i promatraj čaroliju koju samo ti možeš pružiti ovom svijetu. Ljubi strastveno, smij se dok te trbuh ne zaboli i jedi sladoled usred noći dok gledaš crtane filmove, samo zato što ti je tako došlo. Odvezi se usred ničega samo kako bi vidjela boje kojima je zalazak sunca ukrasio nebo. Večeraj u krevetu, mazi se s kućnim ljubimcem i sagradi utvrdu od jastuka.

I reci onaj “volim te“. Možda ti zvuči kao klišej, ali možda je to jedini trenutak koji za to imaš.

Na ovom smo planetu upravo sada i ovaj prekrasan život u našim je rukama.

Jesi li spremna? Hoćeš li sa mnom živjeti punim plućima?

Izvor: thegoddesscircle.net

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci